ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βίντεο: Αυτή είναι η ωραιότερη «άγνωστη» παραλία της Ελλάδας

Βίντεο: Αυτή είναι η ωραιότερη «άγνωστη» παραλία της Ελλάδας

Εκεί που νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα για τη χώρα μας, έρχεται μία ακόμα «άγνωστη» παραλία να σε μαγέψει.

Η πανέμορφη παραλία «Του Στεφάνου» βρίσκεται 22 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Χανίων της Κρήτης και 2 χιλιόμετρα ανατολικά του χωριού Χορδάκι, δίπλα στην περιοχή Σεϊτάν Λιμάνια.

Το όνομα της περιοχής (Σεϊτάν=Σατανάς στα Τούρκικα) σημαίνει Καταραμένα Λιμάνια και προέρχεται από το γεγονός ότι φτάνουν απόνερα στην περιοχή τα οποία είναι επικίνδυνα.

Παραδίπλα βρίσκονται τρεις παράλληλοι στενόμακροι όρμοι, πολύ καλά προστατευμένοι από το κύμα.

Μέσα στο άγριο τοπίο με τους κάθετους βράχους και τη άγρια ομορφιά, υπάρχει κάτι που σε γαληνεύει: Η μικροσκοπική φανταστική παραλία με τα βαθιά βαθυγάλανα νερά. Η παραλία έχει χαλίκι και άμμο, που μεταφέρονται από τα γειτονικά νταμάρια μέσω του φαραγγιού Διπλοχάχαλο.

Δεξιά κι αριστερά υψώνονται τεράστιοι μαρμάρινοι βράχοι, προστατεύοντας το κόλπο από τις καιρικές συνθήκες.

Είναι (ευτυχώς) σχετικά άγνωστη ακόμη στους περισσότερους.

Είναι όμως γνωστή στους κατοίκους του Χορδακίου, οι οποίοι προσπαθούν να την κρατήσουν καθαρή και όμορφη.

Αν δεν διαθέτετε σκάφος, η πρόσβαση στην παραλία δεν είναι δύσκολη, καθώς απαιτείται σχετικά σύντομη κατάβαση 15-20 λεπτών μέσω βατού μονοπατιού από το κοντινότερο σημείο στάθμευσης (με άσφαλτο).

Κατά την κατάβαση θα δείτε μια πόρτα βοσκού, την οποία παρακαλείστε να κλείνετε, για να μην ξεφύγουν τα κατσίκια της περιοχής.

Την παραλία μπορεί να την ακούσετε κι ως Άγιος Ραφαήλ, από την ομώνυμη εκκλησία που βρίσκεται στην αρχή του φαραγγιού, αλλά κι ως Άγιος Σπυρίδωνας από την παλιά μικρή εκκλησία που είναι κτισμένη μέσα στον βράχο.
Η ωραιότερη “άγνωστη” παραλία της Ελλάδας που.. κοντράρει τον Παράδεισο!

Κάποιοι έμπειροι canyoners επιχειρούν την κατάβαση μέσα από το απότομο Διπλοχάχαλο, το οποίο καταλήγει στην παραλία. Αν ασχολείστε με canyoning μετά από 1-1.5 ώρα καταρρίχησης μέσα σε ένα βραχώδες τοπίο και με αρώματα θυμαριού να σας περιτριγυρίζουν, θα νομίζετε ότι βρίσκεστε στον παράδεισο.

Το μεγαλύτερο ραπέλ (καταρράκτης) έχει ύψος 38m, ενώ ελάχιστοι γνωρίζουν ότι στο μέσο του υπάρχει ένα άγνωστο σπήλαιο με εξαιρετικό διάκοσμο μήκος περίπου 20m.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=25&v=058kkkRGdRQ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: difno.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.