Η εβδομάδα που πέρασε μέσα από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της (φωτό)

Η εβδομάδα που πέρασε μέσα από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της (φωτό)

Οι εικόνες πάντοτε κέντριζαν το ενδιαφέρον, αφού η αξία τους δεν μπορεί να μετρηθεί σε λέξεις, ενώ και τα συναισθήματα που περιγράφουν μπορούν να είναι ανείπωτης έντασης.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Κοξ Μπαζάρ, Μπανγκλαντές. Πτώματα παιδιών Ροχίνγκια

Παιδιά πνίγηκαν όταν ανατράπηκε στον Κόλπο της Βεγγάλης σκάφος που μετέφερε μουσουλμάνους Ροχίνγκια που διέφευγαν από τις επιθέσεις του στρατού της Μιανμάρ και κατευθύνονταν στο Μπαγκλαντές. Το γραφείο του ΔΟΜ στο Μπανγκλαντές, σε ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε πως 13 σοροί έχουν ανασυρθεί, περιλαμβανομένων και εκείνων οκτώ παιδιών.

Νιου Χάμσαϊρ, ΗΠΑ. Ταξίδι με τον «καρβουνιάρη»

Μία vintage ατμομηχανή που χρησιμοποιούσε κάρβουνο μεταφέρει τουρίστες στο Mount Washington στο Νιου Χάμσαϊρ σε ύψος 2.000 μέτρων. Οι τουρίστες που επισκέπτονται τη υψηλότερη κορυφή στις βορειοανατολικές ΗΠΑ βρήκαν «σύμμαχο» τον καιρό με καλοκαιρινές θερμοκρασίες.

Καρανγκασέμ, Μπαλί. Παρατηρώντας το ηφαίστειο

Ένα υπέροχο φωτογραφικό καρέ από το Μπαλί της Ινδονησίας κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press. Ένας κάτοικος του νησιού της Ινδονησίας στέκεται σε ένα ναό στην Karangasem και παρακολουθεί το ηφαίστειο στο όρος Agung, που είναι καλυμμένο από σύννεφα. Το ηφαίστειο μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκραγεί, για πρώτη φορά σε μισό αιώνα, όπως λένε οι Αρχές.

Γιαμπουκόα, Πουέρτο Ρίκο. Ο τυφώνας διέλυσε τη νοτιοανατολική πλευρά

Ένα όχημα διασχίζει τις γειτονιές της Γιαμπουκόα και ο φωτογράφος αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής στη νοτιοανατολική πλευρά του Πουέρτο Ρίκο από το πέρασμα του τυφώνα Μαρία.

Ναρανχίτο, Πουέρτο Ρίκο. Κάτοικοι πλένονται στους σπασμένους σωλήνες

Άνθρωποι που επλήγησαν από τον τυφώνα Μαρία λούζονται με το νερό που τρέχει από τους σπασμένους σωλήνες στο Ναρανχίτο του Πουέρτο Ρίκο. Οι κάτοικοι της περιοχής καταφεύγουν στους σωλήνες επειδή δεν έχει απομείνει νερό από τη ζημιά που προκάλεσε ο τυφώνας.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ. Κατολίσθηση στο πάρκο Γιοσέμιτι

Ένας άντρας έχασε τη ζωή του από κατολίσθηση στο εθνικό πάρκο Γιοσέμιτι στην Καλιφόρνια. Εκπρόσωπος του πάρκου ανέφερε πως τα βράχια έπεσαν από τον περίφημο μονόλιθο El Capitan σε πολυσύχναστο μονοπάτι πεζοπορίας.

Παρίσι, Γαλλία. Η εβδομάδα μόδας ξεσήκωσε τις αισθήσεις

Η γαλλική πρωτεύουσα πήρε τη σκυτάλη από τις διεθνείς εβδομάδες μόδας και βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας βιομηχανίας έχοντας όλα τα φώτα στραμμένα πάνω της.

Νιου Τζέρσι, ΗΠΑ. Τρεις Αμερικανοί πρόεδροι πρώτη φορά μαζί

Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον έκαναν χθες την έναρξη του πρωταθλήματος Presidents Cup golf στο Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή είναι η πρώτη φορά που τρεις πρώην πρόεδροι παρακολουθούν το διετές τουρνουά.

Χερζλίγια, Ισραήλ. Εβραίοι πετούν τις αμαρτίες τους στο νερό

Ένας υπερορθόδοξος Εβραίος προσεύχεται σε ένα λόφο με θέα στη Μεσόγειο κατά την τελετή του Τασλίχ στο Χερζλίγια του Ισραήλ. Στο Τασλίχ οι Εβραίοι πηγαίνουν στη θάλασσα και συμβολικά «πετάνε» τις αμαρτίες τους ρίχνοντας ένα κομμάτι ψωμί ή άλλο φαγητό στο νερό.

Σιγκαπούρη. Ο 21ος ρινόκερος που γεννήθηκε στην αιχμαλωσία

Ένας μικρός λευκός ρινόκερος πλένεται στον ζωολογικό κήπο της Σιγκαπούρης. Αυτός είναι ο 21ος λευκός ρινόκερος που γεννήθηκε στην αιχμαλωσία.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ. Ξεκινάει το μεγαλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μάρσαλ Πλάμλι των μεγάλων αντιπάλων των Λέικερς στο ΝΒΑ υπογράφει αυτόγραφα κατά την media day των Λος Άντζελες Κλίπερς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.