ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τύμφη: Οι θεόρατοι «πύργοι» της Αστράκας (φωτό)

Τύμφη: Οι θεόρατοι «πύργοι» της Αστράκας (φωτό)

Περνώντας από το Παπίγκο θα ήταν αδύνατο να μην προσέξει κανείς το «σήμα κατατεθέν» της περιοχής, αλλά κι σύμβολο της ομορφιάς, που μονάχα η φύση μπορεί να προσφέρει.

Δεν είναι άλλοι από τους θεόρατους βράχους που ρίχνουν την επιβλητική σκιά τους στο χωριό, οι λεγόμενοι «πύργοι» της Αστράκας.

Η Αστράκα είναι μία από τις κορυφές της Τύμφης, σε υψόμετρο 2.436 μέτρων, και από το Μικρό Πάπιγκο ξεκινά το μονοπάτι για να φτάσει κανείς στο καταφύγιο της Αστράκας. Λέγεται πως το όνομά της σημαίνει «σκεπή» και της δόθηκε ακριβώς επειδή ορθώνεται σαν σκεπή, πάνω από το χωριό.

Ο ορεινός όγκος της Τύμφης είναι σε μεγάλο βαθμό απόκρημνος, ιδίως στις βόρειες και νοτιοδυτικές προσβάσεις του. Από τη βόρεια πλευρά, με την κοιλάδα του Αώου, και από τη δυτική πλευρά, με το φαράγγι του Βίκου, οι πλαγιές της είναι απότομες, Στη νότια πλευρά οι πλαγιές της είναι ομαλές και δημιουργούν εκτεταμένα βοσκοτόπια που φτάνουν σχεδόν μέχρι τα πρώτα Ζαγοροχώρια

Για την κορυφή της Αστράκας υπάρχουν δύο ορειβατικές διαδρομές. Η μία ξεκινά λίγο πιο χαμηλά από το καταφύγιο και ανηφορίζει κάθετα την απότομη πλαγιά ενώ η δεύτερη ξεκινά από το καταφύγιο και είναι πιο ομαλή.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.