ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ισλανδία: Εξωπραγματικά τοπία που θυμίζουν την είσοδο για τον άλλο κόσμο (φωτό)

Ισλανδία: Εξωπραγματικά τοπία που θυμίζουν την είσοδο για τον άλλο κόσμο (φωτό)

Η Ισλανδία, το «απομονωμένο» νησί του Βορρά, έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει απο χιόνι και πάγο…

«Eίναι σαν να ανακαλύπτεις την προέλευση των πάντων και σαν η γη να σου μιλάει». Έτσι νιώθει για την Ισλανδία η φωτογράφος Laia Benavides, από τη Χιλή και την Ισπανία. Ταξίδεψε στην Ισλανδία, τον Αύγουστο, με ένα αυτοκίνητο και φωτογράφιζε ακατάπαυστα.

«Όπου και αν πας στην Ισλανδία, θα εκπλαγείς», λέει. «Η γη εκεί είναι σαν έναν ζωντανό άνθρωπο, με σημάδια απο το πέρασμα του χρόνου, τις εκρήξεις, την τήξη. Το παρελθόν και το παρόν βρίσκονται πάντα σε επαφή. Είναι ένα μαγικό μέρος. Τα τοπία αλλάζουν. Από τη φωτιά, στον πάγο. Από τη θάλασσα, στη λάβα. Θερμοπίδακες, παγόβουνα, απολιθωμένη λάβα, αέρας, βροχή, ήλιος, πράσινο».

Πέρασε 15 μέρες οδηγώντας με το αυτοκίνητό της, κάνοντας camping και μαγειρεύοντας με γκαζάκια. «Κοιτούσα τα βουνά τα οποία μοιάζουν εξωπραγματικά, σαν να βγήκαν από πίνακα. Το ίδιο ισχύει και για τη μαύρη άμμο, τις φθορίζουσες μπλε λήμνες και τα ατμώδη νερά, στα οποία μπορείς να κάνεις ζεστό μπάνιο, ενώ το πρόσωπό σου παγώνει. Ήταν φοβερή εμπειρία να στήνω την τέντα ενώ έβρεχε και μετά να μπαίνω μέσα στη ζέστη και να αλλάζω συνέχεια τοποθεσίες και τοπία. Είναι εκπληκτικό να ξυπνάς και να μελετάς ένα ηφαίστειο ή μια λίμνη».

Αν και η Ισλανδία είναι από τα μέρη που έχουν φωτογραφηθεί αρκετά (όποιον και να δεις, έχει μια κάμερα), κάθε φωτογραφία είναι μοναδική και διαφορετική. «Ο καθένας βλέπει τα πράγματα διαφορετικά, για παράδειγμα εγώ είμαι προσκολλημένη στα χρώματα», εξηγεί. Κάθε φορά που πηγαίνει εκεί (όπως ισχύει και για το Μεξικό, τον Παναμά και την Ινδονησία), βρίσκει τον εαυτό της «να περιπλανιέται χωρίς προορισμό, υπνωτισμένη από τα χρώματα και τα σχήματα δίπλα μου. Κάθε φορά που ταξιδεύω μόνη μου, βγάζω συνέχεια φωτογραφίες. Δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα αν είναι ωραίο ή οχι, εγώ το ευχαριστιέμαι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.