Θεσσαλονίκη: Οι «Ομπρέλες» έσπασαν λόγω του δυνατού ανέμου (φωτό)

Θεσσαλονίκη: Οι «Ομπρέλες» έσπασαν λόγω του δυνατού ανέμου (φωτό)

Oι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην πόλη, προκάλεσαν ζημιές στο γλυπτό «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου, που βρίσκεται τοποθετημένο στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Λόγω των ισχυρών ανέμων «λάσκαρε» μία από τις συνολικά 40 ομπρέλες, ενώ ζημιές προκλήθηκαν στο μεταλλικό πλαίσιο που τις στηρίζει.

«Η διεύθυνση κατασκευών θα δει το έργο και θα το επισκευάσει» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς.

Ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος «Γεώργιος Ζογγολόπουλος», Άγγελος Μωρέτης, από την πλευρά του, ανέφερε πως «το έργο θα πρέπει να φτιαχτεί σωστά, ώστε να μην αλλοιωθεί και να μην είναι επικίνδυνο λόγω του μεγάλου βάρους τής κάθε ομπρέλας».

Το έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου έχει ύψος 13 μέτρα και βρίσκεται τοποθετημένο στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας. Πρόκειται για μία εικαστική σύνθεση από ανοξείδωτο χάλυβα, που αποτελεί ξεχωριστό σημείο αναφοράς για την πόλη από το 1997.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.