Ρεϊνιόν: Το γαλλικό ηφαιστειογενές νησί στον Ινδικό ωκεανό με την οργιώδη βλάστηση (φωτό)

Ρεϊνιόν: Το γαλλικό ηφαιστειογενές νησί στον Ινδικό ωκεανό με την οργιώδη βλάστηση (φωτό)

Με άγρια ομορφιά, φαράγγια που κόβουν την ανάσα και οργιώδη βλάστηση, το «διαμάντι» του Ινδικού ωκεανού αποτελεί ένα καλά κρυμμένο μυστικό της μητροπολιτικής Γαλλίας.

Το ηφαιστειογενές νησί Ρεϊνιόν βρίσκεται ανατολικά της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά του Μαυρίκιου. Αποτελεί υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας από το 1946 και είναι το πιο απομακρυσμένο σημείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και ιδιόμορφα μέρη στον κόσμο με περίεργα σχήματα βουνών, πετρωμένα ποτάμια λάβας και ορμητικούς καταρράκτες με κρυστάλλινα νερά. Με κρυφούς όρμους, απόκρημνους γκρεμούς και ιδιαίτερες παραλίες αποτελεί το τέλειο σκηνικό για ένα ταξίδι εξερεύνησης.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Τρύπα του Σιδήρου, ένα φαράγγι με βάθος περίπου χίλια μέτρα ανάμεσα σε δύο κοιλάδες, στο κάτω μέρος του οποίου ρέει ο ποταμός Bras de Caverne.

Το φαράγγι Trou de Fer έχει δύο διακριτά τμήματα. Ένα μεγάλο κρατήρα, ο οποίος τροφοδοτείται από έξι καταρράκτες και μια στενή σχισμή στην έξοδο του φαραγγιού, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του φαραγγιού. Ανακαλύφθηκε το 1989, και από τότε την έχουν επισκεφτεί πάρα πολλοί λάτρεις των σπορ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.