ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στο πιο κρύο χωριό του πλανήτη ο υδράργυρος είναι στους -70 βαθμούς! – Που βρίσκεται; (φωτό, βίντεο)

Στο πιο κρύο χωριό του πλανήτη ο υδράργυρος είναι στους -70 βαθμούς! – Που βρίσκεται; (φωτό, βίντεο)

Το χωριό Oymyakon διατηρεί ένα ξεχωριστό ρεκόρ, όμως κανένας από τους κατοίκους του δεν αισθάνεται υπερήφανος για αυτή τη συγκεκριμένη πρωτιά.

Χτισμένο στην ασιατική Σιβηρία, το χωριό διατηρεί τον τίτλο του ψυχρότερου μόνιμα κατοικημένου χωριού του πλανήτη, καθώς η μέση θερμοκρασία του κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών φτάνει τους -50 βαθμούς Κελσίου, ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί έφτασε ως και τους -71 βαθμούς Κελσίου.

Οι περίπου 480 μόνιμοι κάτοικοι του χωριού, έχουν μάθει να ζουν με τις συνθήκες παγετού, όμως η ζωή κι η καθημερινότητά τους είναι βαθιά επηρεασμένη από τις κλιματολογικές συνθήκες, σε βαθμό που αποφεύγουν να σβήνουν τις μηχανές των οχημάτων, φοβούμενοι μήπως παγώσουν κι ακινητοποιηθούν.

Tο χωριό διοικητικά ανήκει στην Δημοκρατία της Σάχα, μία εξαιρετικά απομονωμένη περιοχή της ανατολικής Σιβηρίας, κοντά στις ακτές του Ειρηνικού ωκεανού.

Στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχουν καθόλου καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ενώ ακόμα και το σκάψιμο των τάφων, μπορεί να πάρει ως και 3 ημέρες, εξαιτίας των παχιών στρώσεων πάγου σε έδαφος κι υπέφαδος.

Τέλος, οι κάτοικοι του Oymyakon βρίσκονται μόνιμα σε καθεστώς διαίτας, καθώς οι προμήθειες φτάνουν πολύ δύσκολα στο απομονωμένο χωριό, αναγκάζοντας τους κατοίκους να δημιουργούν αποθέματα σε κρέας αλόγου για να διασφαλίσουν την σίτισή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.