ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αφάντου: Η εντυπωσιακή ακτή της Ρόδου με την… ατέλειωτη παραλία και τα κρυστάλλινα νερά (φωτό)

Αφάντου: Η εντυπωσιακή ακτή της Ρόδου με την… ατέλειωτη παραλία και τα κρυστάλλινα νερά (φωτό)

Στην περιοχή Αφάντου της Ροδου θα συναντήσετε έναν από τους παλαιότερους οικισμούς του νησιού και, παράλληλα, μία από τις πιο όμορφες παραλίες του.

Για το όνομα υπάρχουν τρεις εκδοχές. Κάποιοι το συνδέουν με τα ξακουστά υφαντά της περιοχής, άλλοι με έναν μεγαλοκτηματία της αρχαιότητας, που λεγόταν Εύφαντος, κι άλλοι με την τοποθεσία της, ανάμεσα σε λόφους, που την κάνει «άφαντη».

Η παραλία φτάνει σε μήκος τα πέντε χιλιόμετρα και έχει κάτι για κάθε γούστο. Το ατού της είναι τα κρυστάλλινα νερά της, ενώ το βότσαλο είναι ευχάριστο για τους λουόμενους. Είναι σε μεγάλο βαθμό οργανωμένη, παρέχονται θαλάσσια σπορ, και το κολύμπι είναι προφανώς απόλαυση. Να έχετε όμως τον νου σας, γιατί τα νερά βαθαίνουν απότομα.

Αν βρεθείτε σε αυτή την όμορφη γωνιά της Ρόδου, κι αν αντέξετε να απομακρυνθείτε από τη θάλασσα, μην παραλείψετε μία επίσκεψη στα ενδιαφέροντα σημεία της περιοχής, όπως τις εκθαμβωτικές Επτά Πηγές, μια κατάφυτη ρεματιά με πεύκα και πλατάνια, γεφυράκια και τεχνητή λίμνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.