ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Στο φως το ανέκδοτο ημερολόγιο του Ζοζέ Σαραμαγκού

Στο φως το ανέκδοτο ημερολόγιο του Ζοζέ Σαραμαγκού

Το ημερολόγιο που κρατούσε ο διάσημος Πορτογάλος συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου το 1998, τη χρονιά που βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, βρέθηκε είκοσι χρόνια αργότερα και θα εκδοθεί τον επόμενο Οκτώβριο στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ανακοίνωσε σήμερα η χήρα του, Πιλάρ δελ Ρίο.

Ο έκτος και τελευταίος τόμος των “Τετραδίων του Λανθαρότε”, του νησιού των Καναρίων όπου έζησε ο συγγραφέας μέχρι τον θάνατό του το 2010, σε ηλικία 87 ετών, βρέθηκε κατά τύχη στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, εξήγησε η χήρα του.

Η Πιλάρ δελ Ρίο είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Ζοζέ Σαραμάγκου που εδρεύει στη Λισαβόνα.

“Νόμιζα ότι είχαν εκδοθεί όλα. Εξεπλάγην όταν αντιλήφθηκα ότι κανείς δεν είχε καταλάβει ότι υπήρχε αυτό το βιβλίο”, διευκρίνισε.

Ο ίδιος ο Σαραμάγκου πάντως είχε αναφερθεί σε αυτό το χειρόγραφο το 2001. “Δεν θα ήθελα, ακριβώς τη χρονιά που μου συνέβη κάτι το οποίο άξιζε να το αφηγηθώ, να μου πουν ότι δεν το έκανα”, αστειεύτηκε κατά την παρουσίαση του πέμπτου τόμου των “Τετραδίων του Λανθαρότε”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έκδοση του ανέκδοτου ημερολογίου θα συμπέσει με την επέτειο των 20 ετών από τη βράβευση του συγγραφέα με το Νόμπελ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.