7 δολοφονίες που δεν βρέθηκε ποτέ ο δολοφόνος!

7 δολοφονίες που δεν βρέθηκε ποτέ ο δολοφόνος!

Μία δολοφονία που δεν λύνεται ποτέ, διατηρεί για πάντα μία ακατανόητη γοητεία. Ταινίες, βιβλία, σειρές, λαϊκές δοξασίες, ένας ολόκληρος κόσμος έχει βασισττεί πάνω σε τέτοιου είδους μυστήρια, με ανθρώπους να φτάνουν στα όρια της εμμονής. Να μη μιλήσουμε και για τους αυτόκλητους ντετέκτιβς, που έβαλαν στόχο της ζωής τους να ξεδιαλύνουν κάποια διάσημη υπόθεση και οδηγήθηκαν στο απόλυτο αδιέξοδο (και κάποιοι ως την τρέλα).

Ακολουθούν 7 τέτοιες υποθέσεις, 7 δολοφονίες που ποτέ κανείς δεν θα μάθει “who done it”, ποιος ήταν ο δολοφόνος. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται διάσημοι, αλλά και άγνωστοι άνθρωποι, που με τον θάνατό τους εξήραν τη φαντασία του κοινού.

Δες:

1. Edgar Allan Poe


Στις 3 Οκτωβρίου του 1849, ένας υπάλληλος της εφημερίδας Baltimore Sun, ο Joseph W. Walker, βρήκε ξαπλωμένο σε ένα αυλάκι στην άκρη του δρόμου, τον μεγάλο Edgar Allan Poe. Ο ποιητής είχε τις αισθήσεις του, αλλά βρισκόταν σε σύγχυση και παραληρούσε. Ο Poe πέρασε τις επόμενες τέσσερις ημέρες γεμάτες με οράματα και ψευδαισθήσεις, μέχρι που πέθανε από φρενίτιδα ή πρήξιμο του εγκεφάλου. Κανείς όμως δεν έμαθε ποτέ πώς βρέθηκε σ’ αυτήν την κατάσταση. Οι θεωρίες μέχρι σήμερα δίνουν και παίρνουν, με άλλους να μιλάνε για φόνο, άλλους για λύσσα, άλλους για δηλητηρίαση απ’ το αλκοόλ… Κανείς όμως δεν θα μάθει ποτέ τι πραγματικά σκότωσε τον ποιητή του ‘Κορακιού’.

2. Harry Oakes

Ο πολυεκατομμυριούχος Harry Oakes ήταν διάσημος για τις φιλανθρωπίες του και τις χρυσές χορηγίες του, αλλά φημιζόταν και για τους ευφάνταστους τρόπους που έβρισκε για να αποφεύγει τη φορολογία. Ο Oakes επίσης λεγόταν ότι είχε και πολλούς εσωτερικούς δαίμονες και από ό,τι φαίνεται, ένας απ’ αυτούς τους δαίμονες πήγε να τον συναντήσει το μοιραίο πρωινό της 7ης Ιουλίου του 1943. Ήταν σε ένα δωμάτιο στις Μπαχάμες, όπου προσπαθούσε να προστατευτεί από μία ξαφνική τροπική καταιγίδα, όταν κάποιος τον δολοφόνησε. Το άψυχο κορμί του το βρήκε ο φίλος του, Harold Christie. Ήταν βουτηγμένο κυριολεκτικά στη βενζίνη και είχε πάρει φωτιά, με τον άνεμο όμως που έμπαινε μέσα απ’ το παράθυρο να προλαβαίνει να τη σβήσει και έτσι να μην αλλοιωθεί τελείως η εμφάνισή του. Ήταν καλυμμένος με πούπουλα και είχε 4 διαμπερή τραύματα πάνω απ’ το αυτί του. Ο δολοφόνος δεν βρέθηκε ποτέ και οι περισσότεροι το αποδίδουν στην διαφθορά που κυριαρχούσε τότε στους κόλπους της αστυνομίας.


3. Albert Dekker


Ο Albert Dekker ήταν ένας διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, με σχεδόν 100 ταινίες στο ενεργητικό του. Οι περισσότεροι ίσως τον ξέρετε από το κλασικό αριστούργημα ‘Wild Bunch’, ένα από τα καλύτερα western που γυρίστηκαν ποτέ. Ο ίδιος όμως δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να το δει στο σινεμά, καθώς βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του διαμερίσματός του, λίγο προτού κυκλοφορήσει η ταινία. Τον 62χρονο Dekker τον ανακάλυψε η μνηστή του, νεκρό και γυμνό, να κρέμεται από μία δερμάτινη ζώνη περασμένη στον λαιμό του. Είχε δεμένα τα μάτια του με ένα κασκόλ, ένα μπαλάκι στο στόμα του και τα χέρια του ήταν δεμένα πισθάγκωνα. Πέρα από αυτά, είχε βρόμικες υποθερμικές βελόνες στα χέρια του και μια σειρά από ΄κακές’ λέξεις γραμμένες με κραγιόν σε όλο του το κορμί. Οι γιατροί απεφάνθησαν ότι επρόκειτο για ατύχημα, κατά τη διάρκεια μίας αυτοερωτικής ασφυξίας, μόνο που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το εξής: η πόρτα του μπάνιου ήταν κλειστή από μέσα με μία αλυσίδα και δεν υπήρχε καμία άλλη διέξοδος. Πώς κατάφερε και το έκανε όλο αυτό στον εαυτό του, ολομόναχος, χωρίς την βοήθεια κάποιου; Μυστήριο.

4. Οι αδερφές Grimes

Το 1956 στο Σικάγο, λίγες ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, δύο αδερφές, η 15χρονη Barbara και η 13χρονη Patricia, παρακάλεσαν τη μητέρα τους να πάνε με το λεωφορείο να δουν τη νέα ταινία του Elvis Presley, το ‘Love me tender’. Ήταν φανατικές του Βασιλιά, οπότε η μητέρα τους δεν μπορούσε να τους χαλάσει το χατήρι. Ένα μήνα μετά, ένας οικοδόμος, ενώ οδηγούσε σε ένα δρόμο της μικρής πόης Willow Springs ανακάλυψε τα δύο παγωμένα πτώματά τους. Η νεκροψία έδειξε ότι κανείς δεν είχε μαχαιρώσει ή πυροβολήσει τα δύο κορίτσια και ότι πέθαναν από τον παγετό. Σύντομα άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για το τι έκαναν τόσο καιρό τα δύο κορίτσια, με πολλούς να λένε ότι είχαν κρυφούς εραστές και ότι τριγυρνούσαν με διάφορους ύποπτους μπαρόβιους. Η νεκροψία έδειξε μάλιστα ότι η Barbara είχε κάνει σεξ λίγο πριν πεθάνει, αλλά δεν μπορούσαν να καταλάβουν αν ήταν συναινετικό ή αν βιάστηκε. Η υπόθεση δεν διελευκάνθηκε ποτέ. Μάλιστα, όσο καιρό τις έψαχναν ο Elvis είχε απευθύνει ένα δημόσιο μήνυμα, λέγοντάς τους πως “Αν είστε καλές φανς του Presley, θα γυρίσετε σπίτι σας και θα βοηθήσετε τη μητέρα σας να ηρεμήσει”.

5. Danny Casolaro


Αυτός ο κύριος ήταν ένας ερευνητής ρεπόρτερ με χιλιάδες φίλους. Ο θάνατός του, αν και φαίνεται ως πεντακάθαρη αυτοκτονία που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση, ωστόσο βρομάει από πολλές μεριές. Ο Casolaro βρέθηκε στο μπάνιο του με τις φλέβες του κομμένες και ένα σημείωμα όπου εξηγούσε γιατί το έκανε. Ωστόσο, η οικογένεια του ειδοποιήθηκε δύο μέρες μετά τον θάνατό του και άρχισε να αμφιβάλλει από την πρώτη στιγμή, καθώς όπως έλεγαν φοβόταν τις βελόνες και τις ενέσεις, πόσο μάλλον να κόψει τις φλέβες του. Ταυτόχρονα, η οικογένεια του έκανε γνωστό ότι ο δημοσιογράφος ήταν κοντά στην αποκάλυψη μίας μεγάλης υπόθεσης διαφθοράς που αφορούσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Και θα ρωτήσεις τώρα, “ωραία, πού είναι όλα αυτά τα στοιχεία πού είχε συγκεντρώσει τότε”; Η απάντηση είναι ‘πουθενά’. Οι αρχές έψαξαν το σπίτι του και δεν βρέθηκε ούτε μισή σελίδα σχετικά με την υπόθεση, που το FBI αποκαλούσε το ‘Χταπόδι’. Ωστόσο, η οικογένειά του είπε ότι δεχόταν τον τελευταίο καιρό απειλές για τ η ζωή του. Μάλιστα, μια βδομάδα πριν πεθάνει αποκάλυψε στον αδερφό του, ότι αν πάθει κάποιο ‘ατύχημα’ να μην το πιστέψει. Θα πρόκειται για δολοφονία. Οπότε τι έγινε; Αυτοκτόνησε ή έπεσε θύμα της υπόθεσης ‘Χταπόδι’;

6. Margaret Martin

Το 1938 στο Kingston της Pennsylvania, μία κοπέλα που έψαχνε για δουλειά εξαφανίστηκε. Ήταν μόλις 19 χρονών, είχε μόλις αποφοιτήσει από το Κολέγιο Wilkes-Barre Business και έψαχνε να δουλέψει ως γραμματέας. Τότε κανόνισε μία συνέντευξη με έναν ξανθό και εύσωμο κύριο, με τον τελευταίο άνθρωπο που την είδε ποτέ ζωντανή, να δηλώνει ότι την είδε να μπαίνει σε ένα μαύρο σεντάν. Όταν δεν επέστρεψε από το ραντεβού της, οι γονείς της ανησύχησαν και δήλωσαν στην αστυνομία την εξαφάνισή της. 4 μέρες αργότερα, ένας κυνηγός ανακάλυψε 25 χλμ μακριά απ’ το Kingston ένα σώμα μέσα σε ένα σακί. Ήταν η Margaret Martin. Την είχαν βασανίσει και την είχαν βιάσει. Παρά τις αναρίθμητες φήμες που κυκλοφόρησαν, ο άνθρωπος που της έκλεισε το ραντεβού και πιθανότατα ο δολοφόνος της, δεν βρέθηκε ποτέ.

7. YOGTZE

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Günther Stoll ήταν ένας ψυχικά ασθενής που ζούσε στη Γερμανία, και συνεχώς έλεγε ότι κάποιοι τον κυνηγούν. Φυσικά, ποτέ δεν έλεγε ‘ποιοι’ ακριβώς ήθελαν το κακό του, καθώς είχε το κλασικό σύνδρομο καταδίωξης. Μία μέρα, λοιπόν, σηκώνεται όρθιος μπροστά στη γυναίκα του και φωνάζει “Το βρήκα! Τώρα καταλαβαίνω!” Γράφει σε ένα χαρτί τη λέξη (;) ‘YOGTZE’ και φεύγει. Πηγαίνει σε ένα μπαρ, τα πίνει, πέφτει και χτυπάει το πρόσωπό του και στη 1 μετά τα μεσάνυχτα εμφανίζεται στο σπίτι μίας ηλικιωμένης και της ζητά να μιλήσουν. Της λέει ότι “άσχημα πράγματα θα συμβούν απόψε” και φεύγει, χωρίς εκείνη φυσικά να του επιτρέψει να μπει μέσα στο σπίτι της. Ωστόσο, ό,τι είπε βγήκε αληθινό. Δυο ώρες αργότερα ένας φορτηγατζής βρήκε ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο με τον Stoll μέσα, λίγο έξω απ’ την πόλη και κάλεσε σε βοήθεια. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο ο φορτηγατζής πρόλαβε να δει ότι ο Stoll ήταν γυμνός και τον άκουσε να του λέει ότι ήταν και άλλοι άντρες μαζί του, αλλά το είχαν σκάσει. Και δεν ήταν κάποιοι φίλοι του. Δυστυχώς, αργότερα στο νοσοκομείο δεν τα κατάφερε και πέθανε, χωρίς να προλάβει να εξηγήσει τίποτα περισσότερο. Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα οι αστυνομικοί θα καταφέρουν να ανακαλύψουν ότι στο αυτοκίνητο που βρέθηκε δεν ήταν εκεί εξ’ αρχής. Κάποιοι άλλοι τον είχαν οδηγήσει ως εκεί και τον παράτησαν μέσα του γυμνό για να πεθάνει. Κανείς δεν έμαθε ποιοι ήταν αυτοί οι άντρες και κυρίως, τι σήμαινε η λέξη ‘YOGTZE’.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.