Η εγκαταλελειμμένη γειτονιά στον Καναδά που προκαλεί ανατριχίλα (φωτό)

Η εγκαταλελειμμένη γειτονιά στον Καναδά που προκαλεί ανατριχίλα (φωτό)

Ανατριχιαστικές φωτογραφίες του Σεφ Λόουλες από μια από τις πιο τρομακτικές γειτονιές του κόσμου, την Χάι Ρίβερ (ψηλό ποτάμι).

Ξεκινώντας από το όνομά της, το οποίο συνδέεται με μία τραγική σύμπτωση, η περιοχή στο Καλγκάρι της Αμπέρτα ήταν κάποτε γεμάτη από ευτυχισμένες οικογένειες και παιδιά που έπαιζαν ξέγνοιαστα στους δρόμους.

Ωστόσο, η Χάι Ρίβερ ερήμωσε τελείως μετά τις μαζικές πλημμύρες του 2013, οι οποίες κόστισαν την ζωή σε 4 άτομα και άφησαν ακόμη 100.000 χωρίς στέγη.

Μπορεί τα θεμέλια των κατασκευών να ήταν πολύ γερά, ωστόσο το μέρος που χτίστηκαν ήταν ακατάλληλο, μιας και θα γνώριζε την απόλυτη καταστροφή σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, όπως κι έγινε.

Εκπρόσωπος της πόλης Κάλγκαρι του Καναδά ανέφερε στην Daily Mail πως τα άτομα που ενδιαφέρθηκαν να αγοράσουν κάποιο σπίτι μετά την πλημμύρα ήταν αρκετά, μιας και η τιμή ήταν μόνο μερικές χιλιάδες, ενώ η επαρχία του Χέραλντ είχε δώσει  κι ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό στους νέους ιδιοκτήτες.

54 από τα σπίτια έχουν έκτοτε κατεδαφιστεί κι άλλα 26 είναι σε καλή κατάσταση και πιστεύεται ότι θα πουληθούν, ενώ 14 σπίτια παραμένουν έρημα και αφημένα στην τύχη τους.

Και μπορεί στην πόλη του Καναδά να μην έχει γίνει κάποιο φονικό ή να συνδέεται με κάποια σκοτεινή ιστορία που να την χαρακτηρίζει ως μη κατοικήσιμη, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί στους ιδιοκτήτες πως δεν θα συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο.

Βέβαια, τα περισσότερα διώροφα σπίτια είναι σχεδόν άθικτα μετά από την πλημμύρα, αλλά εντύπωση προκαλεί ακόμη και το γεγονός ότι οι κάτοικοι δεν επέτρεψαν στις οικίες τους, αφήνοντας τον οικισμό να μετατραπεί σε πόλη- φάντασμα.

Ο φωτογράφος Σεφ Λούις περιέγραψε το τι είδε στην Daily Mail, αναφέροντας πρώτα πως η αξία των σπιτιών έχει εκτιμηθεί σε μερικά εκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Σεφ σημείωσε ότι ένα μεγάλος μέρος της περιοχής δεν επηρεάστηκε από την πλημμύρα, ενώ τώρα υπάρχει κι ένα πέτρινο τοίχος που λειτουργεί ως διαχωριστικό από τα απομεινάρια όσων έχουν καταστραφεί.

«Είναι λίγο αλαζονικό για τους ανθρώπους να χτίσουν σπίτια σε μια πεδιάδα που μπορεί να πλημμυρίσει ανά πάσα στιγμή», είπε ο Lawless.

«Το γεγονός ότι το επιτρέπουν φαίνεται ανεύθυνο και απερίσκεπτο», συνέχισε.

Ο Λόουλες, ο οποίος ειδικεύεται στην φωτογράφιση εγκαταλελειμμένων περιοχών, είπε ότι υπήρχε κάτι μοναδικό και ανατριχιαστικό εκεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ήταν διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο εγκαταλελειμμένο μέρος έχω επισκεφτεί, επειδή η κατάσταση των σπιτιών ήταν πολύ καλή. Έχω πάει σε άλλες πόλεις φαντάσματα – που συνήθως βλέπεις μόνο ερείπια. Στο Χάι Ρίβερ αυτό δεν υπήρχε. Όλα ήταν τόσο ζωντανά που νόμιζες πως κάποιος θα ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του και θα πει ότι πατάς τον γρασίδι στον κήπο του», είπε εν τέλει ο ίδιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.