ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ElaiΩnas Festival 2017

ElaiΩnas Festival 2017

Στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα και στο ιστορικό υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης φιλοξενούνται θεατρικές παραστάσεις, διαλέξεις και μουσική…  

Πιστό στο ραντεβού του με το κοινό της πρωτεύουσας, το ElaiΩnas Festival, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, έρχεται κοντά μας για τρίτη συνεχή χρονιά παρουσιάζοντας θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, διαλέξεις, προβολές ντοκιμαντέρ και εκθέσεις εμπνευσμένες από την ίδια την ιστορία της Αθήνας. Στις δυο πρώτες διοργανώσεις (2015 και 2016), χτίστηκε πάνω σε θεματικές που αφορούσαν στην Αρχαία Αθήνα, τον Ελαιώνα, την Οδύσεια, την έννοια της Αρχαίας Πόλης. Φέτος, το φεστιβάλ επικεντρώνεται στη νέα εποχή της Αθήνας, από τον 19ο  αιώνα ως σήμερα.

Ξένοι περιηγητές και φιλέλληνες, από τον Μπάιρον μέχρι τον σύγχρονό μας Λακαριέρ, όλοι βιώνουν το ταξίδι στην Αθήνα σαν επιστροφή στις δικές τους αληθινές ρίζες και προβάλλουν πάνω της την αναζήτηση μιας εσώτερης νοητής Ιθάκης – την ίδια την πηγή του ανθρωπισμού.Τα δύο τελευταία χρόνια το ElaiΩnas Festival δημιούργησε ένα ευρύ δίκτυο δημιουργίας, με τη συνεισφορά πολλών ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης, καλλιτεχνών και ακαδημαϊκών. Αυτή τη χρονιά, σκοπός είναι να δοθεί ξανά η δυνατότητα σε μουσικούς και σκηνοθέτες να πειραματιστούν με τις ομάδες τους και να ανεβάσουν πρωτότυπες παραστάσεις για το φεστιβάλ, εμπνευσμένες από διαχρονικά ελληνικά και όχι μόνο κείμενα, δοκίμια, μονογραφίες, έργα τέχνης και μελέτες που αφορούν στο φυσικό και το αστικό τοπίο και ό,τι έρχεται σε διάλογο με αυτά. Μεταξύ άλλων συμμετέχουν η Μάνια Παπαδημητρίου, η Ρούλα Πατεράκη, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς, ο Νίκος Ψαράς και ο γιος του Ζακ-Υβ Κουστώ.

Οι δράσεις του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν από την Πέμπτη 1 Ιουνίου έως την Τετάρτη 7 Ιουνίου στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα και από την Πέμπτη 8 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή 11 Ιουνίου, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, στο ιστορικό υπόγειο της Πεσμαζόγλου. Η λήξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Ιουνίου στο πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα σε μια ανοιχτή για όλους, κοινή «τράπεζα αγάπης», με Αμοργιανή κουζίνα και προϊόντα. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα παρέχεται μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους νέους της περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ στην ιστοσελίδα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.