ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι καλύτερες φωτογραφίες της εβδομάδας (φωτό)

Οι καλύτερες φωτογραφίες της εβδομάδας (φωτό)

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε…

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μόσταρ, Βοσνία. Βουτιές στην ιστορία

Ένας άνδρας πηδά από την παλιά γέφυρα του Μόσταρ, στη Βοσνία, στο νερό. Ο ετήσιος διαγωνισμός προσελκύει πλήθος κόσμου εδώ και 4,5 αιώνες!

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Το τελευταίο αντίο στο πιο αθώο θύμα της βίας

Οι Claudineia dos Santos Melo και ο Klebson Cosme da Silva κρατούν προσεκτικά στα χέρια τους το μικρό λευκό φέρετρο με τη σορό του γιου τους Arthur. Το βρέφος δέχτηκε μια σφαίρα ενώ βρισκόταν ακόμα στην κοιλιά της μαμάς του, πριν από έναν μήνα και έγινε σύμβολο της βίας που σαρώνει ακόμα και αγέννητα παιδιά στις παραγκουπόλεις.

Σικάγο, ΗΠΑ. Μπαμ και κάτω

Έχει ο αθλητισμός τις δύσκολες στιγμές του. Μια από αυτές ήταν και η στιγμή της σύγκρουσης δύο παικτών του μπέιζμπολ. Και οι δύο χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τον αγώνα.

Κασμίρ, Ινδία. Παρηγοριά στο πένθος

Συγγενείς παρηγορούν την έγκυο Rukaya Firdous, σύζυγο πολίτη που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη Begumbagh. Οι διαδηλώσεις κατά της Ινδίας ξέσπασαν μετά τον φόνο, από τις ινδικές κυβερνητικές δυνάμεις, τριών ανθρώπων.

Βολιβία, η θυσία των λάμα

Τα μικρά πανέμορφα λάμα που κρατούν αυτοί οι άνθρωποι στα χέρια τους δεν γνωρίζουν πως σε λίγο θα θυσιαστούν στην τελετή προς τιμήν της «Pachamama», φιγούρα που ενσαρκώνει τη «Μητέρα Γη» στη μυθολογία Aymara. Σύμφωνα με τον μύθο, η Pachamama ξυπνά κάθε Αύγουστο πεινασμένη και διψασμένη μετά την περίοδο της ξηρασίας στη χώρα. Για να την χορτάσουν, οι πιστοί πετούν στη φωτιά διάφορες προσφορές- ανάμεσά τους και τα νεκρά λάμα- ποτίζοντας το χώμα με το ζεστό αίμα των ζώων.

Ισπανία, Βαρκελώνη. Το παιχνίδι των γραμμών

Ένα κλίκ σε μια πολύβουη πόλη μπορεί να αποτυπώσει ένα αναπάντεχο παιχνίδισμα που θυμίζει γεωμετρικό σχέδιο. Μια τέτοια στιγμή αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός έξω από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης στην Ισπανία.

Μινσκ, Λευκορωσία. Μαγευτική εικόνα

Ανέμελο κι ελεύθερο, ένα ελάφι τρέχει σε λιβάδι στο χωριό Vepraty, βόρεια του Μινσκ στη Λευκορωσία. Και χαρίζει στον φωτογραφικό φακό ένα «κλικ» γαλήνης και χαράς.

Μόναχο, Γερμανία. Στιγμές δροσιάς

Καλοκαίρι και στη Γερμανία και το θερμόμετρο σκαρφάλωσε σε θερμοκρασίες που κάνουν τους Γερμανούς να αναζητούν ανάσες δροσιάς. Όπως ο συγκεκριμένος άνδρας που βούτηξε να δροσιστεί κάτω από έναν μικρό καταρράκτη.

Βραζιλία, Μπραζίλ. Πολιτική κρίση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το φωταγωγημένο κτίριο του Κογκρέσου, στη Βραζιλία, είναι ένα κόσμημα τη νύχτα. Πολύ διαφορετική ήταν η εικόνα του στο φως της μέρας, στην ψηφοφορία που τελικά κατέληξε στην μη παραπομπή του προέδρου Μισέλ Τεμέρ σε δίκη για διαφθορά. Το Κογκρέσο έγινε πεδίο μάχης, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να κουβαλούν πλαστά χαρτονομίσματα και με συγκρούσεις και σπρωξίματα ανάμεσα στα μέλη του Κογκρέσου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.