ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Χαμένος» πίνακας του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς ανακαλύφθηκε μετά από 400 χρόνια!

«Χαμένος» πίνακας του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς ανακαλύφθηκε μετά από 400 χρόνια!

Ένας «χαμένος» πίνακας του φλαμανδού ζωγράφου, Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς ανακαλύφθηκε στη Γλασκώβη, έπειτα από 400 ολόκληρα χρόνια.

Το πορτρέτο του πρώτου Δούκα του Μπάκιγχαμ που χρονολογείται στον 17ο αιώνα, ανήκε στη συλλογή του Μουσείου της Γλασκώβης και εκτίθετο στο κοινό στο σπίτι του επίσης ζωγράφου -εκπροσώπου του αφηρημένου εξπρεσιονισμού- Τζάκσον Πόλοκ.

Ωστόσο, λόγω των πολλών στρώσεων των χρωμάτων, αλλά και της σκόνης που είχε συσσωρευτεί από το πέρασμα των αιώνων, θεωρήθηκε ότι ήταν μεταγενέστερο αντίγραφο άλλου καλλιτέχνη.
Το πορτρέτο φιλοτεχνήθηκε περίπου στο 1625. Ο Δούκας ήταν μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα της εποχής των Ιακώβων, από τον Α’ έως τον Στ’.

Η ανάλυση του ξύλου από το οποίο κατασκευάστηκε το πλαίσιο, ο καθαρισμός του αλλά και η μελέτη του με ακτίνες Χ πιστοποίησαν πως πρόκειται για το αυθεντικό πορτραίτο του George Villiers, του πρώτου Δούκα του Μπάκιγχαμ που ζωγράφισε ο Ρούμπενς.

Η αναγνώριση έγινε από από τον Ben van Beneden, διευθυντή του μουσείου «Rubensuis» στην Αμβέρσα, της οικίας και του ατελιέ του σπουδαίου ζωγράφου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως τόνισε ο ίδιος αποτελεί μία σπάνια προσθήκη στα πορτραίτα του Ρούμπενς, η οποία δείχνει τον τρόπο με τον οποίο προσέγγιζε το είδος. Η αποκατάσταση του πίνακα ολοκληρώθηκε και τώρα θα επιστρέψει πίσω στην οικία του Πόλοκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.