ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κίνα: Αλλάζουν το σκηνικό της τέχνης αφού επενδύουν πολλά στο χώρο

Κίνα: Αλλάζουν το σκηνικό της τέχνης αφού επενδύουν πολλά στο χώρο

Ο πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι είχε δημοπρατηθεί για 450 εκατ. δολάρια, τον Νοέμβριο. Τότε, ήταν πολλοί αυτοί που αναζήτησαν τον μυστηριώδη αγοραστή του στην Κίνα, σημειώνει δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNBC.

Ενώ ο αγοραστής του έργου “Salvator Mundi” («Ο Σωτήρας του Κόσμου») αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας,η σχεδόν αυτόματη στροφή του ενδιαφέροντος προς την Κίνα αποτυπώνει το σημαντικό ρόλο του ασιατικού κράτους στην αγορά τέχνης.

Σύμφωνα με έκθεση της Art Basel και της UBS, η Κίνα είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά τέχνης στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, στην οποία αντιστοιχεί το 20% των συνολικών πωλήσεων στην παγκόσμια αγορά των 57 δισεκ. δολαρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόλις πριν από δέκα χρόνια, στην Κίνα αντιστοιχούσε μόλις το 9% των παγκόσμιων πωλήσεων, σύμφωνα με την έκθεση της Art Basel. Το ποσοστό αυτό διπλασιάστηκε το 2009 και έφθασε στο επίπεδο ρεκόρ του 30% το 2011 πριν ανακάμψουν και πάλι οι ΗΠΑ στη σχετική κατάταξη. Στον Christie’s, οι συνολικές αγορές έργων τέχνης από την Ασία αυξήθηκαν κατά 40% σε ετήσια βάση το πρώτο εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών. Το ένα πέμπτο των νέων αγοραστών τέχνης προέρχεται από την ασιατική ήπειρο. Φέτος, για πρώτη φορά, η Ασία βρέθηκε στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων, ανέφερε ο οίκος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.