ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΣΥΜΠΑΝ : Μέσα από το έργο του γλύπτη Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΣΥΜΠΑΝ : Μέσα από το έργο του γλύπτη Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου του Δήμου Μαραθώνα, παρουσιάζει την έκθεση «Μαραθώνιο Σύμπαν – Μέσα από το έργο του γλύπτη Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη».

Η θεματική της έκθεσης είναι σχετική με το πανανθρώπινο ιδεώδες της Μαραθώνιας διαδρομής, το οποίο ξεπερνά τους περιορισμούς του Χρόνου και του Χώρου, και είναι αφιερωμένη στο διεθνή ταξιδιώτη, που καθημερινά κινείται μέσα στο αεροδρόμιο της Αθήνας και ο οποίος, μέσα από τα έργα του δημιουργού, νοητικά θα «ταξιδεύει» στο Μαραθώνιο Σύμπαν.

Μέσα από τη δουλειά του καλλιτέχνη, οι επισκέπτες της έκθεσης στο αεροδρόμιο γίνονται μέρος της εγκατάστασης, περιδιαβαίνοντας τη Μαραθώνια διαδρομή και βλέποντας γύρω τους σχέδια, σκίτσα, προθήκες με μακέτες γλυπτών έργων και οπτικοακουστικό υλικό των ήδη εγκαταστημένων έργων του Παπουτσίδη. Πολυδιάστατο και πολυσήμαντο από την αρχαιότητα το μήνυμα του Μαραθωνίου δρόμου μετεξελίσσεται, εδώ, χάρη στη δύναμη και εμβέλεια του ταλέντου του γλύπτη, σε ένα αέναο μεταφυσικό άγγελμα.

«Σύμφωνα με τον υπέρτατο ορισμό της αυθεντικής Τέχνης από τον Πλάτωνα, ο Παπουτσίδης κατόρθωσε να υποβάλει αυτήν καθαυτή την «Ιδέα» του Μαραθωνίου στα έργα του», σημειώνει η Δρ. Ιστορικός της Τέχνης -Τεχνοκριτικός, Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν στο κείμενό της για τη συγκεκριμένη έκθεση του αεροδρομίου της Αθήνας.

Στον Εκθεσιακό Χώρο «Τέχνη & Περιβάλλον», Επίπεδο Αναχωρήσεων έως τις 31.5.2018

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.