ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Μαϊάμι: Γιγάντιο παιδικό χέρι κρατά πύραυλο και στοχεύει στον ΟΗΕ (βίντεο)

Μαϊάμι: Γιγάντιο παιδικό χέρι κρατά πύραυλο και στοχεύει στον ΟΗΕ (βίντεο)

Στις 8 του περασμένου Δεκεμβρίου, η αίθουσα τέχνης Halcyon έκανε, μπροστά στο συνεδριακό κέντρο Mana Wynood, τα αποκαλυπτήρια της δημιουργίας του Ιταλού καλλιτέχνη, Λορέντζο Κουίν.

Ο καλλιτέχνης, έδρεψε δάφνες από τη διεθνή κριτική με την εγκατάστασή του στην περυσινή Μπιενάλε της Βενετίας, ένα τεράστιο «χέρι» να αναδύεται από τα νερά καναλιού και να στηρίζει ένα κτίριο της Γαληνοτάτης, η οποία κινδυνεύει από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Το έργο του έφερε τον τίτλο «Στήριξη».

https://www.instagram.com/p/BcdQQCLhhP8

Η εγκατάστασή του στο Μαϊάμι είναι πάλι ένα γιγάντιο παιδικό χέρι που, αυτή τη φορά, κρατά έναν βαλλιστικό πύραυλο και με αυτόν στοχεύει το σήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το οποίο είχε ζωγραφιστεί σε εξωτερικό τοίχο του συνεδριακού κέντρου.

Όπως και στο προηγούμενο έργο του, έτσι και σε αυτό, μοντέλο είναι το χέρι του μικρότερου γιου του Κουίν. Ο οποίος, για αυτή τη δημιουργία, επηρεάστηκε πολύ από την επίσκεψή του σε μουσείο με εκθέματα για την Κρίση των πυραύλων της Κούβας, τη δεκαετία του ’60.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Βλέπω ηγέτες κρατών να “παίζουν” με τα πολεμικές τους δομές σαν παιδιά σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι τόλμης» εξηγεί ο καλλιτέχνης. «Είναι ανησυχητικό να βλέπεις πώς παίζουν με τους πυραύλους τους λες και είναι βελάκια. Δεν θα ‘δινες βελάκι σε ένα παιδί που δεν έχει συνείδηση των συνεπειών των πράξεών του» τονίζει ο Λορέντζο Κουίν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.