Έργο του Σ. Νταλί βρέθηκε μετά από 75 χρόνια- Ήταν σε ιδιωτική συλλογή (φωτό)

Έργο του Σ. Νταλί βρέθηκε μετά από 75 χρόνια- Ήταν σε ιδιωτική συλλογή (φωτό)

Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα έργο που πιστεύεται πως φιλοτεχνήθηκε από τον Σαλβαντόρ Νταλί ήρθε στο φως και πρόκειται να εκτεθεί στη γκαλερί Heather James Fine Art στη Νέα Υόρκη.

Η αυθεντικότητά του πιστοποιήθηκε από τον ειδικό και μελετητή του Νταλί Νικολά Ντεσάρν, χρονολογείται από το 1932 και βρισκόταν σε ιδιωτική συλλογή για περισσότερα από 75 χρόνια.

«Όταν υπάρχει πλαστογραφία, υπάρχει πάντα κάποιο λάθος που μπορείς κάπου να εντοπίσεις. Αυτό το έργο δεν έχει κανένα λάθος» δήλωσε ο Ντεσάρν, που στο παρελθόν είχε συμβάλει στην πιστοποίηση της αυθεντικότητας το πρώτο σουρεαλιστικό έργο του καλλιτέχνη «The Intrauterine Birth of Salvador Dalí», το 2014.

Μιλώντας στο artnet, ο Ντεσάρν εξήγησε πως έγιναν πολλοί έλεγχοι, μεταξύ άλλων ανάλυση των χρωμάτων και της υπογραφής, καθώς και έρευνες στα αρχεία, που τον οδήγησαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για αυθεντικό πίνακα του Νταλί.

Ο τίτλος φέρει την υπογραφή «Gala Salvador Dalí», αυτός ήταν ο τρόπος του καλλιτέχνη να αποδίδει τιμές στη γυναίκα του Gala, που ήταν δέκα χρόνια μεγαλύτερή του και ήταν σταθεροποιητικός παράγοντας στη ζωή του.

6ewsbxdt

Το έργο περιλαμβάνει δύο μοτίβα που ο Νταλί άρχισε να χρησιμοποιεί το 1932: ένα παράθυρο με θέα σε εσωτερικό χώρο κι ένα κοντάρι που εξέχει. Σύμφωνα με τους ελέγχους, τα χρώματα και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν παραπέμπουν στην ίδια περίοδο.

Επειδή το έργο είναι άτιτλο και ο Νταλί είχε τη συνήθεια να δίνει κει νέα ονόματα στους πίνακές του, ο Ντεσάρν δεν μπόρεσε να προσδιορίσει με ακρίβεια την ιστορία του. Φαίνεται ωστόσο πως είχε περιληφθεί σε δύο εκθέσεις του δημιουργού στη Galerie Pierre Colle στο Παρίσι.

Το έργο φαίνεται να είναι εμπνευσμένο από παράθυρο στο σπίτι του ζευγαριού στο Πορτ Λιγκάτ της Ισπανίας, όπου έζησαν από το 1932 έως το 1982. Το σπίτι έχει μετατραπεί σε Μουσείο επισκέψιμο για το κοινό.

Τα αντικείμενα που εμφανίζονται στο έργο τέχνης παραπέμπουν επίσης στον πίνακα Morphological Echo της περιόδου 1934-36.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

w7h5ptes

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.