ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ανακαλύφθηκε αυθεντικός πίνακας του Νταλί σε ιδιωτική συλλογή – Ήταν στην αφάνεια για 75 χρόνια (φωτό)

Ανακαλύφθηκε αυθεντικός πίνακας του Νταλί σε ιδιωτική συλλογή – Ήταν στην αφάνεια για 75 χρόνια (φωτό)

Ο εκκεντρικός ζωγράφος Σαλβαντόρ Νταλί είχε πάντα τον τρόπο του να παραμένει στο προσκήνιο, ακόμα και μετά τον θάνατό του. Μετά από 75 ολόκληρα χρόνια στην αφάνεια, ήρθε στο «φως» ένα ξεχασμένο έργο του, το οποίο βρισκόταν σε ιδιωτική συλλογή.

Ο πίνακας ζωγραφικής θα παρουσιαστεί σε γκαλερί της Νέα Υόρκης. Το άτιτλο έργο τέχνης θυμίζει τα πρώιμα σουρεαλιστικά έργα του Ισπανού ζωγράφου. Ο Nicolas Descharnes, μελετητής του Νταλί επιβεβαίωσε ότι το έργο είναι αυθεντικό σε συνέντευξή του στο Artnet.

Μετά από μια σειρά ελέγχων -συμπεριλαμβανομένων της υπέρυθρης φωτογραφίας, της ανάλυσης υπογραφών και της έρευνας σε αρχεία- ο Descharnes κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι το έργο είναι πλαστογραφία.

Θεωρείται ότι το έργο δημιουργήθηκε κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του Νταλί στην Ισπανία το 1932. Όπως αναφέρει το Artnet, η ανάλυση των υλικών έδειξε ότι τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν χρονολογούνται από το 1932 και η κατασκευή του τελάρου ζωγραφικής στην Ισπανία επιβεβαιώνει τον τόπο δημιουργίας του έργου.

«Με την πλαστογραφία, υπάρχει πάντα ένα λάθος που μπορεί να εντοπιστεί κάπου. Σε αυτό δεν υπάρχει λάθος» δήλωσε ο Nicolas Descharnes.

Τους ισχυρισμούς περί αυθεντικότητας του έργου ενισχύει η υπογραφή «Gala Salvador Dali» – ένας από τους πολλούς τρόπους, με τους οποίους ο ζωγράφος συνήθιζε να αποτίει φόρο τιμής στη σύζυγό του Γκαλά, όπως και στο βιβλίο «Les Dιners de Gala», το οποίο επανεκδόθηκε πρόσφατα.

Φαίνεται πως το έργο είναι εμπνευσμένο από ένα παράθυρο στο σπίτι των Σαλβαδόρ και Γκαλά στο Πορτ Λιγκάτ στην Ισπανία την περίοδο όπου έζησαν από το 1932 έως το 1982. Το σπίτι έχει μετατραπεί σε Μουσείο ανοιχτό για το κοινό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.