ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας στην Αθήνα

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας στην Αθήνα

Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων για αυτή τη βδομάδα στην Αθήνα…

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Τα Βραβεία του Αναγνώστη

Το λογοτεχνικό περιοδικό Ο Αναγνώστης βραβεύει τα βιβλία που ξεχώρισαν μέσα στο 2016. Υποψήφιοι για το Βραβείο Μυθιστορήματος είναι: η Ελένη Γιαννακάκη, ο Νίκος Δαββέτας, ο Βασίλης Δανέλλης, ο Δημήτρης Καπετανάκης, ο Δημήτρης Μαμαλούκας, ο Άρης Μαραγκόπουλος, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο Μιχάλης Μοδινός, ο Αλέξης Πανσέληνος και ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης.

Στο Μουσείο Μπενάκη, στις 8 το βράδυ (Πειραιώς 138)

Η Έλενα Ακρίτα στο Κρεμλίνο του Πειραιά

Οι εκδόσεις Διόπτρα και ο IANOS στο Κρεμλίνο του Πειραιά παρουσιάζουν το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Έλενας Ακρίτα «Το μυστικό της μπλε πολυκατοικίας». Με την Έλενα Ακρίτα θα συνομιλήσουν ο Γιάννης Ξανθούλης και ο Σταμάτης Φασουλής. Στον πολυχώρο Κρεμλίνο, στις 8 το βράδυ (Καραΐσκου 119, Πειραιά)

Η Αργυρώ Μαργαρίτη στον Ιανό

Οι εκδόσεις Ψυχογιός και ο ΙΑΝOS παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Αργυρώς Μαργαρίτη «Γέρση. Είσαι το κόκκινο στο αίμα μου». O ερμηνευτής Ζαχαρίας Καρούνης θα ταξιδέψει τους αναγνώστες στα καφέ σαντάν και τα καπηλειά της Σμύρνης και ο ηθοποιός Νίκος Παναγιωτόπουλος θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

J. M. Arlidge στο Public στο Σύνταγμα

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το Public παρουσιάζουν τον συγγραφέα J.M. Arlidge, δημιουργό της επιτυχημένης σειράς βιβλίων με ηρωίδα την επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις. Το πιο πρόσφατο βιβλίο της σειράς έχει τίτλο «Στο στόμα του λύκου». Ερωτήσεις στο συγγραφέα θα κάνει ο δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος. Στο Public στο Σύνταγμα, στις 7 το βράδυ (Public Café, Κ. Σερβίας 1, Αθήνα)

Αφιέρωμα στον Ian Rankin στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το περιοδικό «The Crimes and Letters Magazine» παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον Σκωτσέζο συγγραφέα Ιαν Ράνκιν και στον επιθεωρητή Τζον Ρέμπους που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια καριέρας. Στη διάρκεια της βραδιάς θα μιλήσουν ο ραδιοφωνικός παραγωγός και κριτικός λογοτεχνίας Θανάσης Μήνας, ο διευθυντής έκδοσης του «The Crimes and Letters Magazine» Στράτος Μυρογιάννης και η συγγραφέας-μεταφράστρια Χίλντα Παπαδημητρίου. Θα συντονίσει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Καλφόπουλος. Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 7.30 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης στις Πλειάδες

ΟΙ εκδόσεις Πατάκη και το βιβλιοπωλείο Πλειάδες παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Θεόδωρου Γρηγοριάδη «Καινούργια πόλη». Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη. Στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες, στις 8 το βράδυ (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι)

Ο Κώστας Αρκουδέας στον Ιανό

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο «Τα κατά Αιγαίον πάθη» του Κώστα Αρκουδέα. Για το συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, συνθέτης-στιχουργός, Νίκος Κουρμουλής, δημοσιογράφος-κριτικός λογοτεχνίας και η Βίλια Χατζοπούλου σκηνοθέτης. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Η Πασχαλία Τραυλού στον Ιανό

Οι εκδόσεις Διόπτρα και ο IANOS σας παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Πασχαλίας Τραυλού «Φιλί στα μάτια». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η καθηγήτρια πανεπιστημίου ειδική σε θέματα φύλου και συγγραφέας Μαρία Γκασούκα και η συγγραφέας-δημοσιογράφος Ράνια Μπουμπουρή.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Αυγουστίνος Ρεμούνδος και Κωνσταντίνα Τζώρτζη. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο Λεξικοπωλείο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Λεξικοπωλείο παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Δημήτρη Στεφανάκη με τίτλο «Ευτυχισμένες οικογένειες». Μια συνομιλία με τους αναγνώστες.

Στο Λεξικοπωλείο, στις 7 το βράδυ (Στασινού 13, Παγκράτι)

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ο Βαγγέλης Γιαννίσης στη Νέα Σμύρνη

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Ad Libitum παρουσιάζουν το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Βαγγέλη Γιαννίση «Ο χορός των νεκρών». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος και ο συγγραφέας Δημήτρης Σίμος. Στο Ab Libitum, στις 8 το βράδυ (Νικομηδείας 18, Νέα Σμύρνη)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.