ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τον Ιούνιο ακούμε μόνο ρόκ!

Τον Ιούνιο ακούμε μόνο ρόκ!

Το Rock Heat Classics Festival έρχεται την Τετάρτη 14 Ιουνίου στο Piraeus 117 Academy και οικοδεσπότες του αναλαμβάνουν ορισμένοι από τους ροκ ήρωες των παιδικών μας χρόνων. Πρώτοι και καλύτεροι, οι Σκωτσέζοι Nazareth, ένα συγκρότημα που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα δραστηριότητας στο διεθνές μουσικό στερέωμα. Μαζί τους, τα Μωρά στη Φωτιά και τα Υπόγεια Ρεύματα …

Ο Pete Agnew (ο μόνος που έχει μείνει από την αρχική σύνθεση της μπάντας που σχηματίστηκε το 1968), ο γιος του, Lee, ο Jimmy Murrison και ο Carl Sentance (το νεότερο μέλος της παρέας, το οποίο πέρασε επίσης από την Geezer Butler Band και τους Krokus) θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό τα τραγούδια που δεν λείπουν από καμία rock συλλογή, τα τραγούδια που ενέπνευσαν καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Guns N’ Roses (ο Axl Rose περιλαμβάνει τη διασκευή του “Hair of the dog” στο άλμπουμ “Spaghetti incident”) Judas Priest και Motorhead.

Οι Nazareth μπήκαν επάξια στον χάρτη των κλασικών ροκ συγκροτημάτων χάρη σε μεγάλες επιτυχίες, όπως το “Razamanaz”, “Dream On”, “Hair of the Dog”, και κυρίως το cover του “Love Hurts” – μια από τις πιο γνωστές μπαλάντες στην ιστορία της ροκ μουσικής, με πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις μόνο στις ΗΠΑ.

Στις πολυετή πορεία της, η σκωτσέζικη μπάντα έχει ηχογραφήσει 23 στούντιο άλμπουμ, 7 live άλμπουμ και 5 compilations. Έχει, ακόμα, στο ενεργητικό της χιλιάδες συναυλίες. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του Pete Agnew, ενός από τους ιδρυτές του συγκροτήματος, στο ερώτημα αν δεν έχει παίξει σε κάποια πόλη: “If it’s got electricity we’ ve played it!”.

Μαζί τους θα εμφανιστούν δύο από τις σημαντικότερες μπάντες της ελληνικής ροκ σκηνής. Τα Μωρά στη Φωτιά του Στέλιου Σαλβαδόρ ξεκίνησαν πριν από 30 και έχουν στο ενεργητικό τους εξαιρετικές συνεργασίες, συμμετοχές σε μεγάλα φεστιβάλ, ξεχωριστές μελοποιήσεις στα ποιήματα Ελλήνων μεγάλων ποιητών. Το ομότιτλο θρυλικό πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος ήταν ένας καθαρόαιμος rock and roll δίσκος που αποτέλεσε και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική ροκ σκηνή.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν και τα Υπόγεια Ρεύματα, σε ένα electric set από όλη την 23χρονη πορεία τους. Ακουστικά μέρη που αναδεικνύουν το έμφυτο λυρισμό τους μπαίνουν ανάμεσα στις καταιγιστικές ηλεκτρικές τους διαδρομές και τις διασκευές-έκπληξη. Τρεις έμπειροι μουσικοί, μία θρυλική φωνή, μια παρέα με μια πορεία σταθερή, βαθιά στον πυρήνα της μουσικής και των συναισθημάτων.

Τη βραδιά ανοίγουν οι Riverbed. Η μπάντα σχηματίστηκε στα μέσα του 2012, από τον τραγουδιστή της, Αποστόλο Λιάπη. Έχει εμφανιστεί σε όλες τις γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας, αλλά και σε δημοφιλή φεστιβάλ. O ήχος τους μας ταξιδεύει στην δεκαετία του 1970 και κινείται σε classic/vintage rock και hard rock μονοπάτια.

H συναυλία διοργανώνεται από την ΕΠΟΜΕΑ Παιανίας στο πλαίσιο υποστήριξης των σκοπών της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Info
Piraeus 117 Academy
Πειραιώς 117, Αθήνα
Ημερομηνία και ώρα: Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 20.00 (οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00)
Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση: 25 ευρώ
Ταμείο: 28 ευρώ
ΑΜΕΑ: 15 ευρώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.