ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Καλοκαιρινά παιδικά εργαστήρια στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Καλοκαιρινά παιδικά εργαστήρια στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Καλοκαίρι στη “Στέγη” του Ιδρύματος Ωνάση, σημαίνει πόλη, παιχνίδι και θάλασσα…

Από τις 19 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου 2017, παιδιά και έφηβοι φτιάχνουν παραμύθια με το σώμα και τη φωνή τους, δημιουργούν ένα νησί «δεδομένων», παίζουν το “κυνήγι του χαμένου θησαυρού” σε Αθήνα και Κάλυμνο, εικονογραφούν ιστορίες για τους Αθηναίους του μέλλοντος. Γιατί στη “Στέγη” η φαντασία των νέων οργανώνει τα ωραιότερα ταξίδια! Ίσως, κάτι απ όλα αυτά που ετοιμάζονται πυρετωδώς, ενδιαφέρει και τη δική σας οικογένεια.

Το πλήρες πρόγραμμα

“Παραμύθι χωρίς λόγια”
Εργαστήριο για παιδιά 6-8 ετών
Δευτέρα 19 – Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, 10:00-14:00
Στέγη | Αίθουσα χορού
Συντελεστές: Ιnstant poem (Μάρθα Μαυροειδή και Νικολέτα Ξεναρίου)
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη Νικολέτα Ξεναρίου, χορεύτρια κ’ κινησιολόγο και τη Μυρτώ Τίκωφ, εκπαιδεύτρια κ’ μουσικό.
Κόστος συμμετοχής: 45 €

“Η θάλασσα που μας χωρίζει και μας ενώνει”
Εργαστήριο για παιδιά 9-12 ετών
Δευτέρα 19 έως Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, 10:00-14:00, Κάλυμνος – Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου, Πόθια – για παιδιά/κατοίκους της Καλύμνου
Δευτέρα 26 έως Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, 10:00-14:00, Αθήνα – “Στέγη”, Αίθουσα εργαστηρίου – για παιδιά/κατοίκους της Αθήνας
Δευτέρα 3 έως Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, 10:00-14:00, Αθήνα – Στέγη, Αίθουσα χορού (τα παιδιά που συμμετείχαν από την Αθήνα) & Κάλυμνος – Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου, Πόθια (τα παιδιά που συμμετείχαν από την Κάλυμνο)

Δύο διαφορετικές ομάδες παιδιών, μία στην Κάλυμνο και μία στην Αθήνα, παίζουν ταυτόχρονα το παιχνίδι του «Χαμένου Θησαυρού», που οι ίδιες δημιούργησαν. Αρχικά, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν χαρακτηριστικά σημεία του τόπου τους, συνθέτοντας χάρτες και γρίφους για ένα παιχνίδι «Χαμένου Θησαυρού» σε ιδιαίτερους χώρους πολιτισμού. Μια δραστηριότητα που θα τους εξοικειώσει ευχάριστα με σημαντικά έργα και μνημεία του τόπου όπου ζουν.
Συντελεστές: Μαρία Ταυλαρίου (υπεύθυνη εικαστικός) και Γιάννης Τζαβέλλας, Σοφία Σιμάκη και Μαρία Ανδρικοπούλου (συνεργάτες εικαστικοί).
Στα εργαστήρια θα συμμετάσχουν παιδιά που διαμένουν είτε στην Αθήνα, είτε στην Κάλυμνο, καθώς επίσης παιδιά προσφύγων και μεταναστών.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

“Ένα νησί δεδομένων”
Εργαστήριο για εφήβους 13-17 ετών
Δευτέρα 26 έως Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, 10:00-14:00
Διπλάρειος Σχολή (Πλ. Θεάτρου 3, )
Με χρήση αναλογικών και ψηφιακών μέσων και με εργαλεία τον κριτικό σχεδιασμό, τη φαντασία και την αισιοδοξία, οι συμμετέχοντες δημιουργούν το δικό τους εικονικό νησί, στο οποίο θα αποθηκεύσουν ψηφιακές πληροφορίες. Στο εργαστήριο συμπεριλαμβάνεται μία ξενάγηση στην έκθεση Tomorrows.
Συντελεστής: Κυριακή Γονή, εικαστικός και ερευνήτρια
Κόστος συμμετοχής: 45 €

“Storyboards: Εικονογραφώντας ιστορίες για τους κατοίκους της Αθήνας του μέλλοντος”
Εργαστήριο για παιδιά 8-12 ετών
Δευτέρα 3 έως Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, 10:00-14:00
Στέγη | Αίθουσα εργαστηρίου
Με αφετηρία μακέτες από την έκθεση “Tomorrows”, τα παιδιά φωτογραφίζουν στιγμιότυπα από τη ζωή στα κτίρια της Πλατείας Βικτωρίας και δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες για το μέλλον των κατοίκων στις πόλεις, φτιάχνοντας τα δικά τους storyboards.
Συντελεστές: AREA – Στυλιανή Δαούτη, Γιώργος Μητρούλιας, Μιχάλης Ραυτόπουλος, αρχιτέκτονες
Κόστος συμμετοχής: 45 €

“Το σπίτι του μέλλοντός μου”
Εργαστήριο για παιδιά και εφήβους 10-14 ετών
Δευτέρα 10 έως Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017, 10:00-14:00
Στέγη | Αίθουσα εργαστηρίου
Μπορεί ένα φωτιστικό να αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη διάθεσή μας; Μπορεί μια σκούπα ρομπότ να αναλάβει μόνη της την καθαριότητα του σπιτιού; Στο σπίτι του μέλλοντος όλα είναι πιθανά! Με αφορμή την έκθεση “Tomorrows” τα παιδιά σχεδιάζουν το σπίτι τους, όπως το φαντάζονται στο μέλλον.
Συντελεστής: Αντώνης Κάνουρας, Μηχανικός Ρομποτικής, ιδρυτής του Robotixlab
Κόστος συμμετοχής: 45 €

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πληροφορίες
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107
Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 213 017 8002

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.