Όλα τα πολιτιστικά γεγονότα του Σαββατοκύριακου

Όλα τα πολιτιστικά γεγονότα του Σαββατοκύριακου

Εσείς τι θα επιλέξετε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο;

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/6

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στη Στέγη

Συντονιστείτε ζωντανά. Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, στις 20:30. Live στο facebook και στο site της Στέγης. O Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο από την Κεντρική Σκηνή της Στέγης θα μιλήσουν λιγότερο για μπάσκετ, και περισσότερο για την αξία της διαδρομής, για το τι σημαίνει «Έλληνας» και για όλα όσα χρειάζονται για να φτάσεις ψηλά. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Τομέα Πολιτισμού Ιδρύματος Ωνάση.
Η συζήτηση θα έχει παράλληλη διερμηνεία και στην ελληνική νοηματική γλώσσα.



Είσοδος ελεύθερη, με απαραίτητη την προκράτηση θέσης

«Ο Αλαβροστοισειώτης» στο Πειραιώς 260

Έμμετρο έργο, γραμμένο σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο στην Κύπρο του ’60 από τον λαϊκό ποιητή Παύλο Λιασίδη, ο «Αλαβροστοισειώτης» πραγματεύεται τη σύγκρουση ανάμεσα στο φυσικό και το μεταφυσικό, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του, που σημαίνει «ο ονειροπαρμένος, ο κυριευμένος από νεράιδες».
Η παράσταση, μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών με το Σπίτι της Κύπρου, σε σκηνοθεσία του Νίκου Χατζόπουλου, ανιχνεύει τη συγγένεια του έργου με την αρχαία τραγωδία.
Πέντε υποκριτές ισορροπούν ανάμεσα στην ταύτιση και την αφήγηση, κρατώντας αναλλοίωτο το στοιχείο της γλώσσας, το τοπικό χρώμα της κυπριακής διαλέκτου με το στίγμα της εποχής που γράφτηκε το έργο. Ένα εγχείρημα που ζωντανεύει την αέναη σύγκρουση του ανθρώπου με τα στοιχεία και τα στοιχειά της φύσης με όρους τόσο ποιητικούς όσο και ρεαλιστικούς. Σάββατο και Κυριακή.


Πειραιώς 260, Β. Ώρα: 20:00. Τιμές εισιτηρίων. Κανονικό: Από 15 έως 20 ευρώ. Φοιτητικό: 7 ευρώ. ΑΜΕΑ: 5 ευρώ. Ανέργων: 5 ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/6

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης-Βασίλης Βαρβαρέσος στο Ηρώδειο

Υπό τη μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της, αρχιμουσικού Γεωργίου Βράνου, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ερμηνεύει τη Δωδεκανησιακή σουίτα αρ. 1 του Γιάννη Κωνσταντινίδη και σε σύμπραξη με τον σπουδαίο σολίστα Βασίλη Βαρβαρέσο το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 2 σε ντο ελάσσονα, έργο 18 του Σ. Ραχμάνινοφ.
Στο δεύτερο μέρος ερμηνεύει τη Συμφωνία αρ. 5 σε μι ελάσσονα, έργο 64 του Π.Ι. Τσαϊκόφσκι.
Η σύμπραξη αυτή είναι ένας σημαντικός σταθμός στην παγκόσμια περιοδεία του Βασίλη Βαρβαρέσου, που έχει σχεδιαστεί για τη διετία 2017-18 και περιλαμβάνει εμφανίσεις σε διεθνή φεστιβάλ, συνεργασίες με διεθνείς ορχήστρες και προετοιμασία της επόμενης δισκογραφικής δουλειάς του.


Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Ώρα: 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: Από 12 έως 35 ευρώ. Φοιτητικό: 7 ευρώ. ΑΜΕΑ: 5 ευρώ. Ανέργων: 5 ευρώ.

O Νίκος Πορτοκάλογλου στο Ξεφωτο του ΚΠΙΣΝ

Απόψε ξεκινά το Summer Nostos Festival στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ με Νικο Πορτοκάλογλου.
Ο ροκ τραγουδοποιός, ιδρυτής των Φατμέ, έρχεται με ανανεωμένο ήχο στη Σκηνή του Ξέφωτου, επιχειρώντας ένα Restart, μία επανεκκίνηση.
Κινούμενος σε διαφορετικούς ήχους απ’ αυτούς που συνήθιζε, συστήνεται ξανά στο κοινό μέσα από την πιο πρόσφατη δουλειά του και τους νέους του συνεργάτες, τη μπάντα Ευγενείς Αλήτες. Έξι μουσικοί με ξεχωριστές φωνές, καθεμιά ιδιαίτερη και στο σύνολό τους εντυπωσιακές.


Νίκος Πορτοκάλογλου και οι Ευγενείς Αλήτες
Νίκος Πορτοκάλογλου: Φωνητικά, Κιθάρα
Αγάπη Διαγγελάκη: Φωνητικά, Κρουστά, Γιουκαλίλι, Μεταλλόφωνο
Δημήτρης Καλονάρος: Τύμπανα, Φωνητικά
Γιώργος Κουρέλης: Πλήκτρα, Ακορντεόν, Φωνητικά
Ηλίας Λαμπρόπουλος: Φωνητικά, Βιολί, Τρομπέτα, Κλαρίνο, Γκάιντα
Βύρων Τσουράπης: Φωνή, Μπάσο, Μαντολίνο, Κιθάρα
Στις 22:00 Ελεύθερη Είσοδος.

«Απόγονοι του Οιδίποδα» στο ΕπιΚολωνώ

Η κατάρα της γενιάς και η ατομική ευθύνη, το μίασμα και ο εξαγνισμός, ένας αλληλοσπαραγμός, μια ταφή.
Πώς θα μπορούσε να διαβαστεί όλο αυτό σε μια νέα πραγματικότητα; Πώς τα παιδιά αντιδρούν σε όσα «κληρονομούν» από τους γονείς τους; Η άστοχη ενέργεια και η παθητικότητα. Υπάρχει άραγε άλλη επιλογή; Οι συντελεστές της παράστασης, με αφορμή τα κείμενα των τριών μεγάλων τραγικών ποιητών, που αναφέρονται στον οιδιπόδειο μύθο, ανιχνεύουν πώς οι απόγονοι του Οιδίποδα, η Αντιγόνη και η Ισμήνη, ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης, δρουν ή αντιδρούν, αποφεύγοντας να δημιουργήσουν το δικό τους αξιακό σύστημα και διατηρώντας αυτό του παρελθόντος.


Συντελεστές: Θεατρική Ομάδα synthesis.
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης. Βοηθός σκηνοθέτη: Κέλλυ Μίχου.
Κινησιολόγος: Ειρήνη Μηλογιαννάκη. Διανομή ρόλων: Ιωάννα Μηλαθιανάκη. Φωτογράφος: Λιλή Γεωργακοπούλου. Σπικάζ: Γιάννης Καστανάκης. Παραγωγή video: Spotcity productions. Σκηνογράφοι: Κέλλυ Μίχου-Ρενάτα Μαλαβάζου.
Ερμηνεύουν: Ντόρις Θεοδωρίδη, Αντιγόνη Μαυραγάνη, Σωκράτης Ρομανίδης.
Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Κολωνός, 210 5138 067. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Off Off Athens.

Ρενέ Πόλλες στο Πειραιώς 260

«I Love you, but I’ve Chosen Entdramatisierung / Σ’ αγαπώ, αλλά επέλεξα την αποδραματοποίηση». Μια ξεκαρδιστική παράσταση που θέτει επί τάπητος μείζονα φιλοσοφικά ζητήματα και διαδραματίζεται στα βαγόνια του Rollende RoadShow της Φόλκσμπύνε. Κείμενο – σκηνοθεσία: Ρενέ Πόλλες.
Σκηνικά: Lenore Blievernicht /Nina Peller με τα βαγόνια της «Rollende-Road-Schau (RRS)» από τους Bert Neumann, Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz 2000-2006. Κοστούμια: Nina von Mechow. Φωτισμοί: Frank Novak. Κάμερα: Mathias Klütz. Βίντεο: Ute Schall, Deniz Sungur.

Μοντάζ: Cemile Sahin
Ήχος: Hans-Georg Teubert, Georg Wedel. Μπούμαν: William Minke.
Δραματουργία: Anna Heesen. Παίζουν: Kathrin Angerer, Inga Busch, Trystan Pütter, Samuel Schneider.
Πειραιώς 260, Προαύλιο. Εισιτήρια: Τιμές εισιτηρίων. Κανονικό: 20 ευρώ. Φοιτητικό: 15 ευρώ. ΑΜΕΑ και Ανέργων: 10 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου -Με Αντετοκούνμπο και Πορτοκάλογλου | iefimerida.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.