Ξεκίνησε το μεγαλύτερο μουσικό πάρτι της Ευρώπης στην Αυστρία

Ξεκίνησε το μεγαλύτερο μουσικό πάρτι της Ευρώπης στην Αυστρία

Μέ τους πρώτους επισκέπτες να συρρέουν ήδη από το μεσημέρι, ο δήμαρχος και κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μίχαελ Χόιπλ, κήρυξε αργά το απόγευμα την έναρξη των πάνω από 200 εκδηλώσεων της φετινής “Γιορτής του νησιού του Δούναβη”, που διοργανώνεται για 34η χρονιά και θεωρείται εδώ και χρόνια η μεγαλύτερη υπαίθρια μουσική εκδήλωση στην Ευρώπη, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο στη διάρκειά της των τριών ημερών, κατά μέσο όρο τρία εκατομμύρια επισκέπτες.

Η “γιορτή” πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1984 και μετά στο Νησί του Δούναβη, δηλαδή στην μήκους δεκατεσσάρων χιλιομέτρων και πλάτους μερικών χιλιάδων μέτρων λωρίδα γης ανάμεσα στην παλιά και στη νέα κοίτη του Δούναβη ο οποίος διασχίζει στα βόρεια της την αυστριακή πρωτεύουσα.

Στις τρεις ημέρες της διάρκειάς της γιορτής προσφέρονται στις δεκάδες σκηνές σε διάφορα σημεία του νησιού, με ελεύθερη είσοδο, πολλές δεκάδες συναυλίες και παραστάσεις — που εφέτος ξεπερνούν συνολικά τις 200 — όλων των ειδών μουσικής από ποπ, ροκ, εναλλακτική ποπ, έως ραπ και παραδοσιακή αυστριακή λαϊκή μουσική, από γνωστούς καλλιτέχνες από την Αυστρία και το εξωτερικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι φετινές εκδηλώσεις, στις οποίες — λόγω των τροπικών θερμοκρασιών με πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου — αναμένονται περισσότεροι επισκέπτες από τα 3,1 εκατομμύρια της περασμένης χρονιάς, συνοδεύονται από έκτακτα μέτρα ασφαλείας τα οποία λαμβάνονται, μεταξύ άλλων, με τους 1.000 αστυνομικούς ένστολους και με πολιτική περιβολή, με 600 υπαλλήλους ιδιωτικών εταιρειών ασφάλειας και δεκάδες κάμερες ασφαλείας και με επιπλέον 100 αστυνομικούς στους αυστηρούς ελέγχους στις εισό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.