ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βιέννη: Ξεκινά το 27ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ όπερας, μπαλέτου, κλασικής και σύγχρονης μουσικής

Βιέννη: Ξεκινά το 27ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ όπερας, μπαλέτου, κλασικής και σύγχρονης μουσικής

Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, τόσο τους φιλόμουσους Βιεννέζους όσο και τους τουρίστες της αυστριακής πρωτεύουσας, αναμένει από αύριο και μέχρι την 3η Σεπτεμβρίου το πρωτότυπο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, όπερας, οπερέτας, μπαλέτου, συναυλιών κλασικής αλλά και σύγχρονης μουσικής στο κέντρο της Βιέννης, στην τεράστια πλατεία του Δημαρχείου, για να απολαύσουν τις υπαίθριες, δωρεάν, παραστάσεις για 27η στη σειρά χρονιά

Το μοναδικό στο είδος του στον κόσμο φεστιβάλ, που πριν έντεκα χρόνια, λόγω του “Έτους Μότσαρτ” και με τη δική του συνεργασία, είχε βρει μιμητές σε Πράγα, Βερολίνο και Τόκιο, πραγματοποιείται από την ίδρυση του, το 1991, στην πλατεία μπροστά στο επιβλητικό, γοτθικού ρυθμού, Δημαρχείο της αυστριακής πρωτεύουσας, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Η Πλατεία του Δημαρχείου έχει μετατραπεί σε θερινό κινηματογράφο με σχεδόν 6.000 θέσεις και ελεύθερη είσοδο, ο οποίος πλαισιώνεται από δεκάδες ταβέρνες -μεταξύ των οποίων και μία ελληνική- μπιραρίες και καφενεία, που προσφέρουν 20 διαφορετικά είδη κουζίνας και γεύσεις από όλο τον κόσμο, εφέτος για πρώτη φορά, και βιετναμέζικες και περσικές.

Το πρωτότυπο αυτό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βιέννης, συγκεντρώνει κάθε χρόνο, στους δύο μήνες διάρκειάς του, εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες-θεατές, με το απόλυτο “ρεκόρ” να έχει σημειωθεί το καλοκαίρι του 2007, όταν είχε συγκεντρώσει πάνω από 680.000 άτομα.

Από αύριο βράδυ που, με μετάδοση μίας ιστορικής παράστασης της “Αΐντα”, θα γίνει επίσημα η έναρξή του, και μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μέχρι την 3η Σεπτεμβρίου, στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, πάνω από 40 παραγωγές κινηματογραφημένων μεγάλων παραστάσεων από φημισμένα λυρικά θέατρα και αίθουσες συναυλιών του κόσμου, που, με την πλέον σύγχρονη τεχνική εικόνας και ήχου, θα προβάλλονται στη γιγαντοοθόνη, επιφάνειας 300 τετραγωνικών μέτρων, στην πρόσοψη του Δημαρχείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.