ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

29o Συνέδριο Φιλοσοφίας στη Ρόδο: Στο προσκήνιο η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία

29o Συνέδριο Φιλοσοφίας στη Ρόδο: Στο προσκήνιο η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία

Ένα διεθνές συνέδριο που σκοπό έχει να φέρει στο προσκήνιο την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία-από τους Προσωκρατικούς μέχρι και τους Νεοπλατωνικούς-διοργανώνεται στην Ρόδο με τους συμμετέχοντες να καταφθάνουν από όλο τον κόσμο για να καταθέσουν τις ιδέες τους, να χαρούν το ελληνικό φως σε έναν τόπο με ιδιαίτερη συμβολική αξία για τη θεωρία και τη σκέψη.

Όπως μαθαίνουμε σύνεδροι από την Αμερική, τον Καναδά, τη Ρωσία, την Κίνα, την Κορέα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, μεταξύ των οποίων και γνωστά ονόματα όπως ο καθηγητής φιλοσοφίας κ. Χρήστος Ευαγγελίου από το Towson University των ΗΠΑ, o καθηγητής Φιλοσοφίας Φιλοσοφίας, κ. Thomas Robinson από το University of Toronto κ.α.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Διεθνή Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας, την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία και άλλες Επιστημονικές Ενώσεις, Εταιρείες και εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τομέας Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Αιγαίου),τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπό την Εποπτεία Διεθνούς Ακαδημαϊκής Επιτροπής και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας είναι μια από τις καλύτερες επιστημονικές Φιλοσοφικές Εταιρείες του Κόσμου και έχει οργανώσει μέχρι στιγμής εικοσιοχτώ Διεθνή Συνέδρια Φιλοσοφίας. Δεν αποφάσισε, μάλιστα, τυχαία να διοργανώσει το Συνέδριο στη Ρόδο καθώς το νησί υπήρξε ένα από τα μεγάλα κέντρα Ελληνιστικής φιλοσοφίας και Ελληνικής πνευματικής ζωής.

Γι αυτό και επανέρχεται στα μέρη αυτά για να θυμίσει πως ένας από τους πιο διαπρεπείς Ρωμαίους πολιτικούς ηγέτες και πνευματικούς άνδρες, ο Κικέρων, υπήρξε μαθητής Ελλήνων φιλοσόφων στη Ρόδο. Στόχος του συνεδρίου επιπλέον είναι να διαμορφώσει τις ιδανικές πνευματικές συνθήκες ώστε να συντελεστεί ένα ακόμα βήμα και να διαμορφωθεί το ιδανικό πλαίσιο έρευνας για την ηθική και πολιτική των Ελλήνων, σε συνάρτηση με τα κρίσιμα και καίρια ζητήματα ηθικής και πολιτικής φιλοσοφίας, κατά τον εικοστό αιώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι οι κύριες θεματικές εκτείνονται σε ένα ευρύ πλαίσιο που αφορά στην ηθική και πολιτική φιλοσοφία των Αρχαίων, Ελληνιστικών και Σύγχρονων χρόνων. Στο πλαίσιο των παράλληλων δραστηριοτήτων θα δοθεί θεατρική παράσταση και θα υπάρξει ειδική επίσκεψη στη Λίνδο, όπου θα λάβει χώρα ξεχωριστή συνεδρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.