ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Απαγορευμένη πόλη στο Μονακό (βίντεο)

Η Απαγορευμένη πόλη στο Μονακό (βίντεο)

«Η Απαγορευμένη Πόλη στο Μονακό» ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό την Παρασκευή 14 Ιουλίου και αποκαλύπτει μια από τις λαμπρές περιόδους μεγάλης ακμής της ιστορίας του κινεζικού πολιτισμού.

Όργανα αστρονομίας, κοστούμια όπερας, πανοπλίες, κράνη, θρόνοι, σφραγίδες, εργαστήρι πορσελάνης, λάκας και τεχνών του πινέλου: περίπου 200 εκθέματα προέρχονται από το παμπάλαιο ανάκτορο των Κινέζων αυτοκρατόρων και 50 αποτελούν δανεισμό από μεγάλα μουσεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Κεντρικό σημείο της έκθεσης που φιλοξενείται στο συνεδριακό κέντρο Grimaldi Forum, είναι ένα καταπληκτικό πτυσσόμενο διαχωριστικό, αυθεντική κινεζική λάκα, που αποτελείται από 16 πλαίσια και εκτίθεται κατ’ αποκλειστικότητα στο Μονακό. Παρουσιάζει κατά μήκος των 10 μέτρων του παραδοσιακές μορφές βουδιστών μοναχών που φιλοτεχνήθηκαν από μάρμαρο και ελεφαντόδοντο και στο οπίσθιο μέρος, σχέδια συμβολικών φυτών δουλεμένα σε φύλλα χρυσού.

Το αριστούργημα αυτό υποβλήθηκε σε εργασίες αποκατάστασης στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης πριν επιστρέψει στις αυτοκρατορικές συλλογές και παραμείνει για πάντα εκεί, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Μονακό να προσελκύσει την Κίνα και τους πολλούς τουρίστες της: του χρόνου, στο Meridian Hall της Απαγορευμένης Πόλης, το Πριγκιπάτο θα εκθέσει με τη σειρά του στο Πεκίνο την ιστορία της δικής του δυναστείας, του Οίκου των Γκριμάλντι, που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.