Που να απολαύσετε την Αυγουστιάτικη πανσέληνο απόψε το βράδυ

Που να απολαύσετε την Αυγουστιάτικη πανσέληνο απόψε το βράδυ

Απόψε το βράδυ θα είναι ανοιχτοί συνολικά 115 αρχαιολογικοί χώροι και μουσείαγια να μπορέσουν όσοι επιθυμούν να απολαύσουν την πανσέληνο του Αυγούστου.

Συνολικά σε 93 από τους χώρους αυτούς θα πραγματοποιήσουν δρώμενα (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρησητου έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών) ενώ άλλοι 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Η είσοδος σε όλους τους ανεξαιρέτως τους χώρους είναι ελεύθερη.

Στην Αττική

ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Μουσική εκδήλωση με την Ανδριάννα Μπάμπαλη και το κουαρτέτο Quarderinas Quartet. “Quarderinas Moonlight Stories”. Ώρα 21.00, με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Μουσείων Εστίαση Α.Ε.

ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό πέραν του ωραρίου του από τις 20.00 έως τις 24.00. “Νυχτερινές Ιστορίες” (20.00-21.30): αρχαιολόγοι του μουσείου και ξεναγοί αφηγούνται… “Στον κήπο του Μουσείου” (21.30-23.00): συναυλία έντεχνης μουσικής με την Ηρώ Σαϊα στο αίθριο του Μουσείου.

ΕΦΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
19.00 – 20.00. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Βραυρώνας. 20.00-21.00 Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας. 21.00-23.00 Συναυλία του μουσικού σχήματος “Χειμερινοί Κολυμβητές” στον προαύλιο χώρο του Μουσείου. Συνδιοργάνωση με το Δήμο Μαρκοπούλου
Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως τις 24.00.

ΕΦΑ ΑΘΗΝΩΝ
Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Κεραμεικού
Αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπιείου – Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 20.00-22.00.
Ναός Αγίου Γεωργίου (Ομορφοκκλησιά) Γαλατσίου
Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων
Αρχαιολογικός χώρος Κρήνης Θεαγένους στα Μέγαρα
Αρχαιολογικός χώρος Αφαίας, Αίγινα – Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός χωρίς εκδηλώσεις από 21.00 έως 23.30
Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά (αύλειος χώρος μουσείου)

Στο Εθνικό Αστεροσκοπείο
Στην αυγουστιάτικη πανσέληνο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα είναι ανοικτό στο χώρο του τηλεσκοπίου Δωρίδη στον λόφο της Πνύκας, από τις 20:30 έως τις 22:30 για τους επισκέπτες που επιθυμούν να παρατηρήσουν την σελήνη και την μερική έκλειψή της. Ειδικευμένο προσωπικό θα είναι διαθέσιμο, ώστε να παρέχει πληροφορίες για το φαινόμενο.

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης έγκειται στο ότι η Σελήνη θα βρεθεί σε μερική έκλειψη, καθώς θα εισέλθει μερικώς στην σκιά της γης και θα σκιαστεί μικρό μέρος της επιφάνειάς της.

Αν και βεβαίως η πανσέληνος δεν είναι η καταλληλότερη περίοδος για παρατήρηση της Σελήνης μέσα από ένα τηλεσκόπιο (λόγω της μεγάλης της λαμπρότητας) το θέαμα της ολόγιομης σελήνης μαγεύει κάθε παρατηρητή του ουρανού, ακόμα και όταν πραγματοποιείται με γυμνό οφθαλμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μερική έκλειψη ξεκινά στις 20:23 όπου η σελήνη βρίσκεται πάνω από τον ορίζοντα, στις 21:22 πραγματοποιείται το μέγιστο του φαινομένου και στις 22:18 ολοκληρώνεται η φάση της μερικής έκλειψης, καθώς η σελήνη θα έχει βγει από την σκιά της Γης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.