Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κόφι Ανάν για το New York Times Athens Democracy Forum

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κόφι Ανάν για το New York Times Athens Democracy Forum

Με κάθε επισημότητα και με υψηλούς προσκεκλημένους ;οπως διαβάσαμε στο sissysworld, ξεκίνησε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο το 5ο New York Times Athens Democracy Forum και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

Η σημαντική αυτή ετήσια συνάντηση οργανώνεται από τους The New York Times, σε συνεργασία με το Ταμείο για τη Δημοκρατία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τον Δήμο Αθηναίων, την εφημερίδα «Η Καθημερινή» και έχει την υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτιέρες.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, σε μια λαμπρή τελετή παρουσία πολιτικών και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

Χθες επίσης ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν επισκέφτηκε το πρωί την Ογκολογική Μονάδα Παίδων, όπου τον υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που είστε εδώ μαζί μας. Η παρουσία σας μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε…» είπε η κυρία Βαρδινογιάννη καλωσορίζοντας τον κύριο Annan.

«Εγώ σ’ ευχαριστώ πολύ Μαριάννα και σε συγχαίρω για τη δουλειά που έχεις κάνει, για όλα αυτά που προσφέρεις στα παιδιά, που τα φροντίζεις τόσο. Είναι αξιοθαύμαστο το έργο σου και ξέρω ότι πάντα προσπαθείς και δεν τα παρατάς ποτέ. Ξέρω πως ό,τι και αν αποφασίσεις να κάνεις, το καταφέρνεις πάντα!» είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Annan.

Ο κύριος Annan και η κυρία Βαρδινογιάννη, που τους συνδέει η μακροχρόνια συνεργασία τους στο Global Humanitarian Forum-μια πλατφόρμα ανθρωπιστικής δράσης που ιδρύθηκε το 2007- καθώς και στενοί φιλικοί δεσμοί, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αρκετή ώρα για τα μελλοντικά τους σχέδια. Εν συνεχεία ο κύριος Annan ξεναγήθηκε σε χώρους του Νοσοκομείου, και συνομίλησε με γονείς και παιδιά που νοσηλεύονται εκεί. Τ

α παιδιά μάλιστα του χάρισαν ένα κολάζ που είχαν φτιάξει αποκλειστικά για εκείνον, και συγκινημένος ζήτησε να φωτογραφηθεί με το κολάζ για να ευχαριστήσει τα παιδιά. Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη στήριξη του κυρίου Annan στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» η κυρία Βαρδινογιάννη του πρόσφερε αναμνηστικά δώρα και για να τον τιμήσει τοποθέτησε ένα αστέρι με το όνομά του στον Τοίχο των Αστεριών του Νοσοκομείου.

Παρόντες κατά την επίσκεψη του κυρίου Annan στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κύριος Μανώλης Παπασάββας, ο Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Όστων «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Δρ. Στέλιος Γραφάκος, η Διευθύντρια της ΜΜΜΟ κυρία Βασιλική Κίτρα, η κυρία Kerry Kennedy, Πρόεδρος του «RFK Ηuman Rights», κ.ά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.