Κάννες: Έφτασε η ώρα του Χρυσού Φοίνικα για τον Λάνθιμο; Ποιες ταινίες είναι υποψήφιες (βίντεο)

Κάννες: Έφτασε η ώρα του Χρυσού Φοίνικα για τον Λάνθιμο; Ποιες ταινίες είναι υποψήφιες (βίντεο)

Τα πρώτα βραβεία για το φετινό, επετειακό, 70ο Festival De Cannes. Με την αγωνία να κορυφώνεται μέχρι την αποψινή (στις  9 το βράδυ, ώρα Ελλάδας) ανακοίνωση της ετυμηγορίας της Κριτικής Επιτροπής με το όνομα του ευνοούμενου του Χρυσού Φοίνικα

Έχουμε και λέμε. Για  του κριτικούς (Fipresci) καλύτερη ταινία η γαλλική «120 Battements Per Minute» του Ρομπίν Καμπιγιό. Πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η ταινία με τρεις δραματικές ιστορίες για το AIDS στη δεκαετία του ’90 θα βρίσκεται και στα επίσημα βραβεία της Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον Πέδρο Αλμοδοβάρ!

Το τρέιλερ της ταινίας:

Καλύτερη ταινία από το παράλληλο πρόγραμμα «Ενα κάποιο βλέμμα» το «Lerd» (Ένας ακέραιος άνθρωπος) του Μοχάμετ Ρασουλόφ από το Ιράν. Να θυμίσω ότι to 2009 ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου είχε κερδίσει κι αυτός το πρώτο βραβείο  σ’ αυτό το παράλληλο πρόγραμμα κι έτσι έγινε παγκοσμίως γνωστός!

Ένα απόσπασμα από το Lerd:

Ακόμα το ντοκιμαντέρ «Makala» του Εμανυέλ Γκρος κατέκτησε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο παράλληλο πρόγραμμα «Εβδομάδα της Κριτικής».

Για να δούμε λοιπόν ποιος ο τυχερός του «Χρυσού Φοίνικα». Ο Γάλλος Ρομπίν Καμπιγιό; Το «Ιερό ελάφι» του Γιώργου Λάνθιμου; «Η ακτινοβολία» της Ναόμι Καβάσε; Η  δραματική ιστορία του Φατίχ Ακίν; Place your Bets…

Μια σκηνή από το Ιερό Ελάφι

To τρέιλερ της ταινίας του Φατίχ Ακίν

Μια σκηνή από την «Ακτινοβολία» της Ναόμι Καβάσε

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.