Αντιδράσεις και επεισόδια στη Ρωσία για την ταινία «Ματίλντα» – Ο έρωτας του τελευταίου Ρομανόφ προκάλεσε (βίντεο)

Αντιδράσεις και επεισόδια στη Ρωσία για την ταινία «Ματίλντα» – Ο έρωτας του τελευταίου Ρομανόφ προκάλεσε (βίντεο)

Έντονες αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει στη Ρωσία η προβολή της ταινίας «Ματίλντα» που αναφέρεται στο ειδύλλιο του τσάρου Νικόλαου Β’ Ρομανόφ με την διάσημη τότε μπαλαρίνα Ματίλντα Ξεσίνσκαγια.

Λίγες ημέρες αφότου πυρπολήθηκε το στούντιο του σκηνοθέτη της ταινίας Αλεξέι Ουτσίτελ, στις 31 Αυγούστου, δύο αυτοκίνητα έγιναν στόχος εμπρηστών κοντά στο γραφείο του δικηγόρου του.

Το πρωί της Δευτέρας έξω από το γραφείο του δικηγόρου του ρώσου σκηνοθέτη, Κονσταντίν Ντομπρίνιν στη Μόσχα άγνωστοι πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα πετώντας προκηρύξεις που έγραφαν «Για τη Ματίλντα, θα καούν!».

Ο Ντομπρίνιν δήλωσε ότι τα αυτοκίνητα που πυρπολήθηκαν δεν ανήκαν σε κανέναν από τους δικηγόρους του γραφείου του.

Η ταινία έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κύκλους της εκκλησίας αλλά και σε οπαδούς του Τσάρου, καθώς ο Νικόλαος έχει ανακηρυχθεί άγιος.

Η προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους όλης της Ρωσίας έχει προγραμματιστεί για τις 26 Οκτωβρίου.

Η έναρξη της πρώτης προβολής της ταινίας «Ματίλντα» που έγινε σε κινηματόγραφο του Βλαδιβοστόκ, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, καθυστέρησε επειδή το αυτοκίνητο που μετέφερε τον σκηνοθέτη Αλεξέι Ουτσίτελ, οποίος παρέστη στην προβολή, εγκλωβίστηκε σε μποτιλιάρισμα.

Τους εμπρησμούς καταδίκασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντιμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος δήλωσε ότι «συνιστούν εξτρεμιστικές πράξεις» οι οποίες πρέπει να καταδικαστούν με τον πιο αυστηρό τρόπο».

Αγωγή από συγγενή του τελευταίου τσάρου

Μια αγωγή για την υπεράσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειας του Νικόλαου Β΄ κατατέθηκε από την Όλγα Κουλικόβσκαγια-Ρομάνοβα», χήρα ενός ανιψιού του τελευταίου ρώσου τσάρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Άννα Βόλκοβα, εκπρόσωπος του δικαστηρίου Ακτιάμπρσκι, στην Αγία Πετρούπολη.

Η μήνυση κατατέθηκε στις 21 Αυγούστου σε βάρος της εταιρίας Rok, την οποία διευθύνει ο σκηνοθέτης Αλεξέι Ουτσίτελ.

Ο τσάρος, ο οποίος συνελήφθη μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση από τους μπολσεβίκους, εκτελέστηκε μαζί με την οικογένειά του τη νύχτα της 16ης προς 17η Οκτωβρίου 1918.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.