ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η ελληνική ταινία «Οίκτος» στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαντανς

Η ελληνική ταινία «Οίκτος» στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαντανς

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαντανς θα φιλοξενήσει μια ελληνική ταινία ανάμεσα στις υπόλοιπες. Ιδρυτής του φεστιβάλ είναι ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντδορντ και θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2018.

Ο «Οίκτος», η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Μπάμπη Μακρίδη, επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σάντανς, στο τμήμα World Cinema Dramatic Competition, ανάμεσα σε νέες ταινίες σκηνοθετών από όλο τον κόσμο.

Το διεθνές Φεστιβάλ, ιδρυτής του οποίου είναι ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 18 έως τις 28 Ιανουαρίου.

Η ταινία, σε σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου και του Μπάμπη Μακρίδη, αφηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου που αισθάνεται ευτυχία μόνο όταν είναι δυστυχισμένος. Έχοντας εθιστεί στη θλίψη θα κάνει τα πάντα προκειμένου να προκαλέσει τον οίκτο όσων βρίσκονται γύρω του. Όπως αναφέρει η σύνοψη, η ταινία «αφορά τη ζωή ενός ανθρώπου σε έναν κόσμο που δεν ήταν αρκετά σκληρός για εκείνον».
Στον «Οίκτο» πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Γιάννης Δρακόπουλος, Εύη Σαουλίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Νίκος Καραθάνος, ΜαρίσσαΤριανταφυλλίδου και Βίκτωρ Αρδίττης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι από το Φεστιβάλ του Σάντανς είχε ξεκινήσει το ταξίδι της στα διεθνή φεστιβάλ και η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μπάμπη Μακρίδη, «L» (2012).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.