ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η ιδιαιτερότητα του Batman μέσα από τον Κρίστοφερ Νόλαν

Η ιδιαιτερότητα του Batman μέσα από τον Κρίστοφερ Νόλαν

Οι ταινίες με υπερήρωες τραβάνε πολύ το ενδιαφέρον των θεατών και τα στηρίζουν και μεγάλοι ηθοποιοί, που δείχνει και την αγάπη των ίδιων ως προς τους χαρακτήρες αυτούς.

Σε αυτή την επικράτεια της επιστημονικής φαντασίας ξεχωρίζουν, όπως όλοι ομολογούν, οι τρεις ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν με τον «Dark Knight», το «Batman Begins» (2005), το «The Dark Knight» (2008) και το «The Dark Knight Rises» (2012), η πιο σκοτεινή εκδοχή του Μπάτμαν που είδαμε ποτέ στην εξίσου σκοτεινή αίθουσα.

Ο μασκοφόρος εκδικητής του Νόλαν ήταν εξαιρετικός από κάθε άποψη, κάτι που αναγνώρισαν τόσο οι ειδικοί όσο και ο μεγάλος κριτής, το κινηματογραφόφιλο κοινό, και ο ίδιος ο Νόλαν εξομολογήθηκε πρόσφατα το μυστικό της επιτυχίας του.

Μιλώντας λοιπόν σε δρώμενο των βρετανικών βραβείων BAFTA στο Λονδίνο (BAFTA: A Life in Pictures), ο Νόλαν εξομολογήθηκε: «Αυτό είναι ένα προνόμιο αλλά και μια πολυτέλεια που δεν έχουν πια οι σκηνοθέτες. Νομίζω πως ήταν η τελευταία φορά που μπόρεσε κάποιος να πει σε ένα στούντιο: ‘‘Μπορεί να κάνω άλλο ένα, αλλά θα είναι σε τέσσερα χρόνια’’».

«Υπάρχει τρομακτική πίεση στους χρόνους κυκλοφορίας για να επιτρέψει στους ανθρώπους να το κάνουν πια αυτό, αλλά δημιουργικά είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα», συνεχίζει, «είχαμε το προνόμιο και το αβαντάζ να αναπτυχθούμε ως άνθρωποι και ως παραμυθάδες και μετά να φέρουμε κοντά την οικογένεια».

Ο χρόνος που είχε στη διάθεσή του ευθυνόταν λοιπόν για την αριστουργηματική τριλογία του Μπάτμαν, η οποία λογίζεται αξεπέραστη…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.