ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Όταν το 01 συναντιέται με την αφήγηση: Συζητήσεις και προβολές ψηφιακών ιστοριών

Όταν το 01 συναντιέται με την αφήγηση: Συζητήσεις και προβολές ψηφιακών ιστοριών

Τρία χρόνια μετά το διεθνές συνέδριο «Η ψηφιακή αφήγηση σε εποχές κρίσης» στην Αθήνα (8-10/5/2014), όπου παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ψηφιακές ιστορίες από όλο τον κόσμο, καθώς και σχετικές θεωρητικές εισηγήσεις, το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει, υπό την εποπτεία του ομότιμου καθηγητή Μιχάλη Μεϊμάρη, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017, προβολές ψηφιακών δημιουργιών φοιτητών και όχι μόνο.

Για τις ψηφιακές αυτές αφηγήσεις συζητούν σήμερα και αύριο σε θεματικά τραπέζια πρόσωπα από τον χώρο της Επικοινωνίας, της Παιδείας, της Τέχνης και της Υγείας: Βασίλης Βαφέας, Γιώργος Γκικαπέππας, Φραγκίσκος Καλαβάσης, Μαρία Κομνηνού, Δημήτρης Κυριαζής,Μιχαλης Ψυλος , Γιοβάνα Λόξα, Σταμάτης Μαλέλης, Ανδρέας Μούτσιος-Ρέντζος, Χάρης Μωρίκης, Λίνα Νικολακοπούλου, Εμμανουήλ Πικουλής, Άννα Χρονάκη.

Σήμερα και αύριο, από τις 13:30 έως τις 17:30, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά οδός 48), θα δοθεί η ευκαιρία σε όσους επισκεφτούν την έκθεση να γνωρίσουν τους νέους τρόπους επικοινωνίας, εκπαίδευσης και έκφρασης εμπειριών.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας εφαρμογής των αρχών της Human[e]ducation (συμπεριληπτικός όρος που αναφέρεται στον στόχο, το μέσον και τη διαδικασία? μια παιδευτική διαδικασία που με τη βοήθεια της τεχνολογίας [e] αποσκοπεί στον άνθρωπο με “γνώθι σαυτόν”) στην τυπική, άτυπη και μη-τυπική εκπαίδευση, η εμπειρία συναρθρώνεται από βιωμένες ιστορίες εκφρασμένες με λέξεις, αγκαλιασμένες με ήχο και εικόνα, μέσα σε μια ομαδική συνήθως δυναμική. Γιατί οι ιστορίες αυτές, ως ψηφιακές ιστορίες πλέον -μια και με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μπορεί ο καθένας να διαχειριστεί εύκολα ψηφιακό περιεχόμενο προσθέτοντας εικόνα, βίντεο, μουσική, υπότιτλους και εφέ στη διήγησή του- ξεδιπλούμενες ενίοτε με το «δώρο της φωνής» του καθενός, μεταβολίζουν, ταξιδεύοντας απρόσκοπτα στον χώρο και τον χρόνο, πρώην άρρητα και υπόρρητα, επαναδιαπραγματεύονται το βίωμα και επαναπροσδιορίζουν την ιστορικότητα του υποκειμένου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.