ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το «καταραμένο» 11 των βραβείων Όσκαρ

Το «καταραμένο» 11 των βραβείων Όσκαρ

Στο πέρασμα του χρόνου και από την αρχή του θεσμού των βραβείων Όσκαρ, έχουν κάνει την εμφάνισή τους ταινίες-σταθμός στον κινηματογράφο, όμως ακόμα και οι κορυφαίες αντιμετώπισαν την κατάρα του… «11»!

Τι είναι όμως η κατάρα των «11»; Πρόκειται για τον αριθμό «φρένο» στις κατακτήσεις Όσκαρ, καθώς τρεις ταινίες έχουν καταφέρει να φτάσουν στο συγκεκριμένο αριθμό, αλλά καμία δεν τον έχει ξεπεράσει. Πρόκειται για τις Μπεν Χουρ, Τιτανικός και Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η επιστροφή του Βασιλιά.

Το πολυσυζητημένο φετινό Σχήμα του Νερού, το οποίο είναι υποψήφιο για 13 Όσκαρ, θα σπάσει αυτό το ρεκόρ δεκαετιών; Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις 4 Μαρτίου, όταν και θα μάθουμε τους νικητές.

Έως τότε μπορούμε να κάνουμε μια αναδρομή στους… πρωταθλητές των Όσκαρ, τις ταινίες που απέσπασαν πάνω από 8 χρυσά αγαλματίδια η κάθε μια.

1959 – Mπεν Χουρ, Γουίλιαμς Γουίλερ, 11 Οσκαρ

1997 – Τιτανικός, Τζέιμς Κάμερον, 11 Οσκαρ

2003 – Η επιστροφή του Βασιλιά, Πίτερ Τζάκσον, 11 Οσκαρ

1961 – West Side Story, Ρόμπερτς Γουάιζ και Τζέρομι Ρόμπινς, 10 Οσκαρ

1958 – Τζίτζι, Βινσέντε Μινέλι, 9 Οσκαρ

1987 – Ο τελευταίος αυτοκράτορας, Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, 9 Οσκαρ

1996 – Ο Άγγλος Ασθενής, Αντονι Μινγκέλα, 9 Οσκαρ

1939 – Όσα παίρνει ο άνεμος, Βίκτορ Φλέμινγκ, 9 Οσκαρ

1953 – Όσο υπάρχουν άνθρωποι, Φρεντ Ζίνερμαν, 8 Οσκαρ

1954 – Το λιμάνι της αγωνίας, Ελία Καζάν, 8 Οσκαρ

1964 – Ωραία μου κυρία, Τζορτζ Κούκορ, 8 Οσκαρ

1972 – Καμπαρέ, Μπομπ Φος, 8 Οσκαρ

1984 – Αμαντέους, Μίλος Φόρμαν, 8 Οσκαρ

2008 – Slumdog Millionaire, Ντάνι Μπόιλ, 8 Οσκαρ

1982 – Gandhi, Ρίτσαρντ Ατενμπόροου, 8 Οσκαρ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.