To χρυσό γλυπτό – διμαρτυρία του Γουάινστιν στο Χόλιγουντ (βίντεο)

To χρυσό γλυπτό – διμαρτυρία του Γουάινστιν στο Χόλιγουντ (βίντεο)

Στη φετινή τελετή των Όσκαρ δεν θα παραβρεθεί ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, αλλά όπως φαίνεται ο κινηματογραφικός παραγωγός θα κάνει αισθητή την… παρουσία του στο Χόλιγουντ.

Ο καλλιτέχνης του δρόμου Plastic Jesus από το Λος Άντζελες παρουσίασε ένα γλυπτό με τίτλο «Casting Couch», το οποίο αναπαριστά τον Γουάινστιν σε φυσικό μέγεθος, ντυμένο με μία ρόμπα να κάθεται σε ένα χρυσαφί καναπέ κρατώντας ένα αγαλματίδιο των Όσκαρ. Το γλυπτό τοποθετήθηκε κοντά στον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή των βραβείων την Κυριακή το βράδυ.

Περισσότερες από 70 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Γουάινστιν για σεξουαλική κακοποίηση, συμπεριλαμβανομένου και του βιασμού. Ο ίδιος ο Γουάινστιν αρνείται ότι είχε ποτέ σεξουαλικές συνευρέσεις που δεν ήταν συναινετικές.

Οι κατηγορίες σε βάρος του πήραν μορφή χιονοστιβάδας και οδήγησαν σε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση σε βάρος άλλων διασημοτήτων, σε μια υπόθεση που συντάραξε το Χόλιγουντ.

Το μήνυμα στο γλυπτό του Χάρβεϊ Γουάνστιν

«Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι το ‘Casting Couch’ ανήκει στο παρελθόν, προφανώς συνεχίζει να είναι μέρος της κουλτούρας του Χόλιγουντ», δήλωσε ο Plastic Jesus σε ανάρτησή του στο Facebook. «Ας ελπίσουμε ότι τώρα, υπό το φως των πρόσφατων καταγγελιών σε βάρος πολλών κορυφαίων προσωπικοτήτων του Χόλιγουντ, η βιομηχανία θα επανορθώσει», δήλωσε.

Το γλυπτό ‘Casting Couch’ δεν ήταν το μόνο, καθώς την Τετάρτη, έκαναν την εμφάνισή τους διαφημιστικές πινακίδες που σχεδιάστηκαν από τον καλλιτέχνη του δρόμου Sabo, κατηγορώντας τη βιομηχανία του θεάματος ότι αποσιώπησε τις σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο Plastic Jesus δήλωσε ότι το γλυπτό του Γουάινστιν έγινε σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Joshua «Ginger» Monroe και χρειάστηκε δύο μήνες για να ολοκληρωθεί. Το κόστος καλύφθηκε από δωρεές μέσω των ιστοσελίδων τους. Ο Plastic Jesus και ο Ginger ήταν επίσης υπεύθυνοι για τα γλυπτά αγάλματα του Ντόναλντ Τραμπ που εμφανίστηκαν σε διάφορες αμερικανικές πόλεις το 2016 πριν από την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.