ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Στο φως περίεργο εύρημα 2500 ετών που μοιάζει με δίτροχο σκουτεράκι ισορροπίας [βίντεο]

Στο φως περίεργο εύρημα 2500 ετών που μοιάζει με δίτροχο σκουτεράκι ισορροπίας [βίντεο]

Ένα περίεργο εύρημα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη και διχάζει όλους όσους προσπαθούν να το ερμηνεύσουν. Το Horné Orešany είναι ένα χωριό σε μία περιφέρεια της Σλοβακίας. Εκεί βρέθηκαν εκπληκτικά καλλιτεχνήματα που χρονολογούνται περίπου πριν 2500 χρόνια.

Ανάμεσα τους πολλά αντικείμενα που πιθανατότατα χρησιμοποιούνταν ως καρφίτσες, πόρπες ή κοκαλάκια για τα μαλλιά. Πολλά από αυτά έχουν απεικονίσεις ζώων της καθημερινής τους ζωής, αλλά και ανθρώπους.

Το μυστήριο ξεκινάει με ένα πολύ συγκεκριμένο τεχνούργημα που θυμίζει πολύ το σημερινό segway: το δίτροχο σκουτεράκι ισορροπίας.

Μπορεί αυτό να σημαίνει ότι εκείνη την εποχή είχαν κάποιο ανάλογο μηχάνημα με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά που έχει το συγκεκριμένο σύγχρονο μικρό όχημα όρθιου επιβάτη;

Άραγε, σε αυτά τα καθημερινής χρήσης κοσμήματά τους, εκτός από την φύση και διάφορα ζώα, απεικόνιζαν και μηχανισμούς που χρησιμοποιούσαν;

Μπορεί να είναι μία εκπληκτική σύμπτωση αυτές οι ομοιότητες;

Δείτε πολύ προσεκτικά το video και τις λεπτομέρειες του εκπληκτικού ευρήματος:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σπύρος Μακρής, diadrastika

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.