ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι και Ακρόπολη τα απογεύματα μέχρι την Κυριακή λόγω καύσωνα

Κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι και Ακρόπολη τα απογεύματα μέχρι την Κυριακή λόγω καύσωνα

Κλειστοί θα παραμένουν από σήμερα και μέχρι και την Κυριακή οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης, μετά τις 3μμ λόγω καύσωνα.

Όπως προβλέπεται μόλις η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 39 βαθμούς, η Ακρόπολη, ο Κεραμεικός, το Ολυμπιείο, η Αρχαία και η Ρωμαϊκή Αγορά και όλοι οι ανοιχτοί χώροι της Αθήνας, θα κλείνουν στις 3μμ.

Ο λόγος είναι διπλή προστασία, και των εργαζομένων, που εργάζονται στο ύπαιθρο, και των επισκεπτών, καθώς οι τόσο υψηλές θερμοκρασίες εγκυμονούν κινδύνους. (Ας θυμίσουμε πως γιατρός δεν υπάρχει ούτε καν στην Ακρόπολη των Αθηνών, όπου πριν από τρία χρόνια είχε τοποθετηθεί, αλλά….)

Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσουν τα αρχαιολογικά μουσεία, όπου έχουν διπλή βάρδια. Οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό τους είναι ιδανικές, λόγω των συστημάτων ψύξης και έτσι το Εθνικό Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό και Χριστιανικό, όπως και το Μουσείο Ακροπόλεως και άλλα μικρότερα μουσεία, θα λειτουργούν κανονικά στο ωράριο που προβλέπεται.

Πριν ξεκινήσετε για επίσκεψη, καλού- κακού τηλεφωνήστε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο Πολιτισμού αναμένεται να ορίσει και άλλους αρχαιολογικούς χώρους που θα κλείσουν ανά την επικράτεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.