ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο δήμος Αγίας Παρασκευής αγοράζει το κτήμα και τη βίλα του Ιόλα- Στόχος η ανάδειξη του πολιτιστικού τοπόσημου

Ο δήμος Αγίας Παρασκευής αγοράζει το κτήμα και τη βίλα του Ιόλα- Στόχος η ανάδειξη του πολιτιστικού τοπόσημου

Το δημοτικό συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, με εισήγηση του δημάρχου της πόλης Γιάννη Σταθόπουλου, αποφάσισε την Τρίτη 18/7 την αγορά του κτήματος και της βίλας Ιόλα, με στόχο την ανάδειξη της, με μελετημένες παρεμβάσεις και συμμετοχή της κοινωνίας, «σε πολιτιστικό τοπόσημο αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του».

18.5.2016 Γουίλιαμ Τζόουνς: Αναζητώντας το πραγματικό πρόσωπο του Ιόλα Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η απόφαση λήφθηκε με διευρυμένη πλειοψηφία καθώς ψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους τριών (3) εκ των έξη (6) δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και συγκεκριμένα από το σύνολο των Συμβούλων της πλειοψηφίας και από τους Συμβούλους των παρατάξεων «Συμμαχία Ευθύνης» και «Φυσάει κόντρα».

Το διατηρητέο (με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού), κτίριο(1.600 τ.μ.) με το κτήμα (6.678 τ.μ.) που το περιβάλει έχει χαρακτηριστεί, με τροποποίηση του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Αγίας Παρασκευής (ΦΕΚ 451, 31-8-2000), ως «Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων» του Δήμου, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου ή του Υπουργείου Πολιτισμού για να αξιοποιηθεί για το σκοπό που προορίζεται.

Σήμερα, όπως τόνισε ο δήμαρχος στην εισήγησή του, ο Δήμος πέτυχε τίμημα πολύ μικρότερο του αρχικού με δόσεις και έτσι «έχει την οικονομική δυνατότητα να σηκώσει το βάρος της αγοράς, χωρίς να κινδυνέψουν τα υπόλοιπα έργα της πόλης που βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης».

Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις και μηνύματα από πολλές πλευρές ότι «μετά από την απόκτηση του ακινήτου από το Δήμο θα ανοίξει ο δρόμος για χρηματοδότηση των διαδικασιών ανακαίνισης και λειτουργίας του». Αλέξανδρος Ιόλας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το εξέχον θήραμα του αυριανισμού Η απόφαση προβλέπει ως συνολικό τίμημα για την αγορά του ακινήτου τα 3.000.00 ευρώ καταβλητέα σε δόσεις και ότι το ακίνητο αποτελεί κοινωφελή χώρο της πόλης-Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων. Ελλάδα Αλέξανδρος Ιόλας Tweet Send Mail SHARES 49 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Πηγή: www.lifo.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.