Τεράστια ήταν η προσέλευση του κοινού σε αρχαιολογικούς χώρους για την Πανσέληνο του Αυγούστου (φωτό)

Τεράστια ήταν η προσέλευση του κοινού σε αρχαιολογικούς χώρους για την Πανσέληνο του Αυγούστου (φωτό)

Αθρόα ήταν η προσέλευση του κοινού σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία σε όλη την επικράτεια κατά την Πανσέληνο του Αυγούστου.

Τις 75.000 ξεπέρασαν οι επισκέπτες (έναντι των 63.795 το 2016) που απόλαυσαν το ολόγιομο φεγγάρι σε 115 αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

Συνεχίζοντας μια παράδοση ετών, το Υπουργείο Πολιτισμού κι Αθλητισμού διοργανώνει τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό για μια ευχάριστη καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του φεγγαριού.

Από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την 7η Αυγούστου που ήταν και η νύχτα της Πανσελήνου, σε 93 χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών) ενώ άλλοι 22 χώροι και μουσεία παρέμειναν ανοιχτοί για το κοινό.

Η είσοδος σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους ήταν ελεύθερη.

Οπως αναφέρεται στα στοιχεία του Υπουργείου Πολιτισμου, αυτός ήταν ο αριθμός των επισκεπτών σε ορισμένους αρχαιολογικούς χώρους:

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 4.969

Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου 4.000

Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Βραυρώνας 2.000

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 5.000

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού 3.000

Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών 6.241

Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Μεσσήνης 1.800

Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης – Στάδιο 1.900

Φρούριο Παλαμηδίου 2.500

Ακρόπολη Ιτς Καλέ Κάστρου Ιωαννίνων (Υπαίθριος χώρος μπροστά από το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων) 2.200

Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας (βενετσιάνικη στέρνα) 2.000

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.