Άλλο ένα Νομπέλ Ειρήνης χωρίς νόημα: Δόθηκε στην Διεθνή Εκστρατεία για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων (βίντεο)

Άλλο ένα Νομπέλ Ειρήνης χωρίς νόημα: Δόθηκε στην Διεθνή Εκστρατεία για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων (βίντεο)

Στη Διεθνή Εκστρατεία για την Κατάργηση των Πυρηνικών Οπλων (ICAN) απονέμεται το φετινό βραβείο Νομπέλ Ειρήνης από τη Νορβηγική Επιτροπή των βραβείων.

Πρόκειται για έναν διεθνή οργανισμό που μάχεται για τη διατήρηση της Συμφωνίας Απαγόρευσης των Πυρηνικών Όπλων.

Η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης ως κίνηση αφύπνισης κατά των πυρηνικών υπήρξε ένα από τα «δυνατά» σενάρια για φέτος καθώς σημαντικό φαβορί θεωρούνται και οι «αρχιτέκτονες» της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν, η επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Ιρανός ομόλογός της.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=gpVaxEJc5kk

Ανάμεσα στα φαβορί για το Νομπέλ Ειρήνης για το 2017 ήταν όπως και πέρυσι ο Πάπας Φραγκίσκος, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και η εθελοντική ομάδα Λευκά Κράνη στη Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η λίστα με τις υποψηφιότητες παρέμεινε κρυφή μέχρι την τελευταία στιγμή, με την επιτροπή των βραβείων να αναφέρει απλά πως πρόκειται για 318 υποψηφίους.

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.