Η Κάρμεν Ρουγγέρη «ανεβάζει» τους Θεούς του Ολύμπου στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Η Κάρμεν Ρουγγέρη «ανεβάζει»  τους Θεούς του Ολύμπου στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Μία νέα παράσταση από την Κάρμεν Ρουγγέρη και τους συνεργάτες της, την φετινή θεατρική σεζόν για παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια.
«Η Γέννηση του κόσμου και… ιστορίες των Θεών του Ολύμπου» είναι ένα έργο που περιέχει την γέννηση του κόσμου, αλλά και ιστορίες γνωστές και άγνωστες των θεών του Ολύμπου.
Οπως λέει η κ. Ρουγγέρη: «Ιστορίες που έπλασαν ο αρχαίος ελληνικός λαός και οι ποιητές του.Με το σκεπτικό λοιπόν ότι όλοι θέλουμε να χαρούμε την ομορφιά των αρχαίων μύθων, όπως χαιρόμαστε ένα παραμύθι, θα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… και θα ξεκινήσουμε κάπως έτσι…-Αλήθεια τι πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες; Πως γεννήθηκε ο κόσμος;
Κατά τον Ησίοδο, επικό ποιητή της αρχαίας Ελλάδας, στα πολύ παλιά τα χρόνια δεν υπήρχε τίποτε από αυτά που βλέπουμε γύρω μας. Υπήρχε μόνο το χάος. Πέρασαν πολλά χρόνια, ώσπου δημιουργήθηκε… η Γη και η Θάλασσα!!!Κάποια στιγμή, μέσα από το χάος ξεπετάχτηκε ένα πλασματάκι με χρυσά φτερά. Ήταν ο Έρωτας.
Ύστερα δημιουργήθηκε πάνω από την Γη, ο Ουρανός.Και…. Λίγο-λίγο θα φτάσουμε με παραμυθένιο τρόπο….. Στην γέννηση του Δία.
Από εκεί και ύστερα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους, γνωστές και άγνωστες ιστορίες της μυθολογίας μας. Όλες οι παραπάνω ιστορίες, απόλυτα μελετημένες και τεκμηριωμένες, γεμάτες χιούμορ (μια που όπως ξέρουμε οι αρχαίοι θεοί των Ελλήνων είχαν τα ελαττώματα των ανθρώπων) και συνδεδεμένες με έξυπνο και εύκολο τρόπο, δημιουργούν μια παράσταση προσεγμένη στην λεπτομέρεια, που σκοπό έχει να μαγέψει και τον πιο μικρό μας θεατή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.