ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βράβευση του ΕΛΙΑΜΕΠ από την Ακαδημία Αθηνών

Βράβευση του ΕΛΙΑΜΕΠ από την Ακαδημία Αθηνών

Με αφορμή την έκδοση το Μάρτιο 2016 της Λευκής Βίβλου για την Ελληνική Εξωτερική Πολιτική, Άμυνα και Ασφάλεια, απονέμεται από την Ακαδημία Αθηνών τιμητική διάκριση για το συνολικό του έργο στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) κατά την Πανηγυρική Συνεδρία της την 21η Δεκεμβρίου 2017, αναφέρει ανακοίνωση του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Το βραβείο θα παραλάβει ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Καθηγ. Λουκάς Τσούκαλης.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής – ΕΛΙΑΜΕΠ είναι ένα ανεξάρτητο, μη-κερδοσκοπικό κέντρο έρευνας και επιμόρφωσης που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1988.

Αποστολή του είναι να διεξάγει έρευνες και να παρέχει σε διαμορφωτές πολιτικής, την ακαδημαϊκή κοινότητα και το ευρύ κοινό έγκυρες πληροφορίες και εμπεριστατωμένες προτάσεις πολιτικής, με απώτερο στόχο να συμβάλει στη διαμόρφωση επιστημονικά τεκμηριωμένων λύσεων απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της σύγχρονης ευρωπαϊκής και εξωτερικής πολιτικής.

Το έργο του ΕΛΙΑΜΕΠ καλύπτει ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως θέματα που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τη μετανάστευση, την ασφάλεια, τις διεθνείς σχέσεις και την επίλυση συγκρούσεων (με έμφαση στις περιοχές των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και την ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου, τον πρώην σοβιετικό χώρο και την Ασία), την ενέργεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη χρηστή διακυβέρνηση και το κράτος δικαίου, καθώς και τις πολιτικές και κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις περιβαλλοντικών θεμάτων, όπως για παράδειγμα η κλιματική αλλαγή και η εξάντληση των συμβατικών ενεργειακών πόρων.

Παράλληλα με τη διεξαγωγή στοχευμένων ερευνητικών έργων για τα θέματα αυτά, το ΕΛΙΑΜΕΠ υλοποιεί επίσης διάφορες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο την προώθηση του δημοσίου διαλόγου.

Στο πλαίσιο αυτό παράγει δημοσιεύσεις, παρέχει έγκυρες πληροφορίες και αναλύσεις στα ΜΜΕ και διοργανώνει συνέδρια, επιμορφωτικά σεμινάρια και δημόσιες συζητήσεις. Επιπλέον, σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα κατά τα τελευταία έξι χρόνια, ίδρυσε το «Παρατηρητήριο για την Κρίση», το οποίο μελετά σε βάθος τις κοινωνικο-οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Η δράση του Ιδρύματος χρηματοδοτείται κατά κύριο λόγο από ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα έργων, αλλά και χορηγίες από ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ΕΛΙΑΜΕΠ κυβερνάται από ένα 13-μελές ΔΣ, που αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους.

Το Ίδρυμα στελεχώνεται από έναν σημαντικό αριθμό εξαίρετων ερευνητών, επιστημονικών συμβούλων, επιστημονικών συνεργατών και εκπαιδευόμενων, που συνεργάζονται συνήθως με το Ίδρυμα στο πλαίσιο συγκεκριμένων ερευνητικών έργων, καθώς και μια μικρότερη ομάδα εξειδικευμένων διοικητικών υπαλλήλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.