Υπαίθρια ζωγραφική από την ομάδα playroom στο Ξέφωτο του ΚΙΣΝ

Υπαίθρια ζωγραφική από την ομάδα playroom στο Ξέφωτο του ΚΙΣΝ

Τρεις υπαίθριοι ζωγράφοι, φορώντας χάρτινο σκούφο και κασκόλ από ξερά φύλλα, με κομμένα χαρτιά, αυτοσχέδια πινέλα, σφραγίδες και πολλά άλλα θα δημιουργήσουν προσωπογραφίες καθόλου αναπαραστατικές, αλλά διασκεδαστικές και με εικαστικό ενδιαφέρον.

Ξεχάστε ό,τι γνωρίζατε για τις προσωπογραφίες. Η καλλιτεχνική ομάδα του Playroom ετοιμάζει και προσφέρει σε όσους βρεθούν στο Ξέφωτο στο Ίδρυμα Στ. Νιάρχος, σήμερα Παρασκευή 5 Ιανουαρίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, ξεχωριστά οικογενειακά πορτρέτα και ιδιότυπες προσωπογραφίες.

Όπως δηλώνει η Αγγελική Μπόζου, μια εκ των εμπνευστών της δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, Playroom «θα υπάρχουν τρεις υπαίθριοι ζωγράφοι κι ο καθένας τους θα χρησιμοποιεί τα δικά του υλικά για να κάνει τα οικογενειακά όσων θα κάτσουν απέναντί του. Φορώντας χάρτινο σκούφο και κασκόλ από ξερά φύλλα, είναι έτοιμοι να φιλοτεχνήσουν το οικογενειακό σας πορτρέτο.

Δεν θα χρησιμοποιούν μολύβια και γόμες, αλλά κομμένα χαρτιά, αυτοσχέδια πινέλα, σφραγίδες και πολλά άλλα εργαλεία και υλικά, ειδικά διαμορφωμένα ώστε να δημιουργήσουν προσωπογραφίες. Τα πορτρέτα αυτά δεν είναι αναπαραστατικά, αλλά θα είναι κάτι διασκεδαστικά και παράλληλα εικαστικό κι ενδιαφέρον. Θα χρησιμοποιήσουν, κολάζ, χρωματικές ταινίες και πολλά άλλα ιδιαίτερα υλικά».

Εκτός όμως από την ιδιαίτερες οικογενειακές ζωγραφιές που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η ομάδα του Playroom, όπως διευκρινίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Μπόζου «έχουμε ετοιμάσει κάθε Κυριακή το πικ νικ με τους ζωγράφους στο Πάρκο. Μέσα από αυτά τα πικ νικ προσπαθούμε να περάσουμε από διάφορες εποχές της ιστορίας της τέχνης και να γνωρίσουν τα παιδιά έστω και για λίγο κάποια έργα που μπορεί να είναι μοντέρνας ή σύγχρονης εποχής ακόμη και από ζωγράφους που ζούνε και δρούνε αυτή την χρονική περίοδο».

Και συμπληρώνει ότι «είναι σημαντική η επαφή και η σχέση των παιδιών με την τέχνη. Κι όχι μόνο των παιδιών αλλά και των μεγάλων, των γονιών τους. Μπορεί να είναι μικρή η διάρκεια των εικαστικών μας δραστηριοτήτων και μπορεί να απασχολούμε τα παιδιά συγκεκριμένο χρόνο, δηλαδή μπορεί να είναι και μισάωρο ή το πολύ μια ώρα, ωστόσο προσπαθούμε να έχουν μια συμπυκνωμένη γνώση για την τέχνη που παράλληλα να είναι και διασκεδαστική».

Τι είναι το Playroom

Το Playroom είναι μία ιδέα πού γεννήθηκε το 2010 από την Ιωάννα Γουζέλη και την Αγγελική Μπόζου την ώρα που έπαιζαν τυφλόμυγα μαζί με έναν ελέφαντα, στο εργαστήριό τους στη Σχολή Καλών Τεχνών. Όπως λένε οι ίδιες τότε θυμήθηκαν τα μεγαλύτερα χαμόγελα των παιδικών τους χρόνων και πόσο μεγάλη σχέση είχαν αυτά με την τέχνη και τη δημιουργικότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αμέσως θέλησαν να ζωγραφίσουν τέτοια χαμόγελα τέχνης σε όσους είναι και νιώθουν παιδιά. Με οδηγό λοιπόν το παιχνίδι και την ιστορία της Τέχνης, που τόσο αγαπούν, συνεχίζουν μέχρι σήμερα να φτιάχνουν καλλιτεχνικές δράσεις. Συναντούν παιδιά, χρησιμοποιώντας το μαγικό τους ραβδί που μεταμορφώνει κάθε καθημερινή στιγμή σε μοναδική δημιουργία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.