ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Βηθλεέμ: Ανακάλυψαν ψηφιδωτό κάτω από τοίχους στην Εκκλησία της Γεννήσεως (φωτό)

Βηθλεέμ: Ανακάλυψαν ψηφιδωτό κάτω από τοίχους στην Εκκλησία της Γεννήσεως (φωτό)

Η νεαρή τεχνικός που εργάζονταν στην αποκατάσταση του Ναού της Γεννήσεως, πέρασε την θερμογραφική κάμερα πάνω από τους τοίχους κι είδε μια ενδιαφέρουσα μορφή, που δεν είχαν παρατηρήσει πιο πριν.

Τεχνικοί απομάκρυναν τα στρώματα ασβεστοκονιάματος για να αποκαλύψουν τα αρχαία πλακάκια του ψηφιδοτού που έχει επιζήσει αιώνες εγκατάλειψης, και τώρα εργάζονται για να το φέρουν πίσω στη ζωή.

Κάτω από το γύψο αποκαλύφθηκε ένας Άγγελος οκτώ-πόδια σε ύψος, ο οποίος θα επανενωθεί με τους έξι άλλους αγγέλους που παρακολουθούν τους προσκυνητές σε μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της Χριστιανοσύνης.

2

Ο έβδομος άγγελος ήταν μια απροσδόκητη ανταμοιβή μιας επίπονης προσπάθειας για τη διάσωση των 1.700 ετών Ναού. Η έλλειψη συντήρησης άφησε ανεκτίμητης αξίας ψηφιδωτά της εκκλησίας να κρύβονται κάτω από στρώματα σκόνης και να έχουν καταστραφεί από το νερό της βροχής.

Ωστόσο, τα σωζόμενα ψηφιδωτά έχουν προκύψει με τέτοια λάμψη που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δημιουργήθηκαν σχεδόν 1.000 χρόνια πριν.

01-bethlehem-restoration-church-nativity-mosaic.adapt.590.1

Η Εκκλησία της Γεννήσεως είναι ένας χριστιανικός ναός που βρίσκεται στην Αγία πόλη της Βηθλεέμ στην Παλαιστίνη. Ο ναός αυτός είναι ο δεύτερος κατά σειρά τόπος προσκυνήματος του Χριστιανισμού μετά από εκείνον της Αναστάσεως και θεωρείται ο τόπος γέννησης του Ιησού από τους χριστιανούς από το 2ο αιώνα.

Η κατασκευή του Ναού της Γεννήσεως ολοκληρώθηκε το 339, αλλά το κτίριο αργότερα καταστράφηκε από πυρκαγιά κατά τη διάρκεια εξεγέρσεως κατά τον 6ο αιώνα. Αργότερα ξαναχτίστηκε στο πλαίσιο της βασιλείας του Ιουστινιανού. Στο χαμηλότερο επίπεδο του ναού πιστεύεται ότι είναι η ακριβή τοποθεσία γέννησης του Ιησού.

Στους αιώνες που ακολούθησαν, η εκκλησία έχει σταθεί ενάντια στις ζημιές από τις καιρικές συνθήκες, τη σκόνη, και τη σύγκρουση.

1

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Εκκλησία της Γεννήσεως βρίσκεται στον κατάλογο απειλούμενων Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.