ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εντυπωσιακή η έκθεση «Κωνσταντίνος Βολανάκης: Ο πατέρας της ελληνικής θαλασσογραφίας» στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Εντυπωσιακή η έκθεση «Κωνσταντίνος Βολανάκης: Ο πατέρας της ελληνικής θαλασσογραφίας» στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε πρόσφατα η έκθεση «Κωνσταντίνος Βολανάκης: Ο πατέρας της ελληνικής θαλασσογραφίας».

Όπως διαβάσαμε στο sissysworld, η βραδιά των εγκαινίων ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Προέδρου του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, κου Βασίλη Θεοχαράκη, του καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης, κου Μανόλη Βλάχου, του Διευθυντή Εικαστικού προγράμματος του Ιδρύματος Θεοχαράκη και του επιμελητή της έκθεσης, κ.Τάκη Μαυρωτά.

Τα 70 και πλέον σημαντικά έργα του κορυφαίου ζωγράφου, όπως «Η ναυμαχία της Σαλαμίνας», «Πυρπόληση του τουρκικού δικρότου στην Ερεσό», «Ναυμαχία του Ναβαρίνου κατά Garneray», το «Λιμάνι του Βόλου», η «Έξοδος του Άρεως», η «Άφιξη της πριγκίπισσας Σοφίας» και «Το λιμάνι του Πειραιά» μεταξύ των άλλων, αποκαλύπτουν τη μεγάλη του προσφορά στη διαμόρφωση της νεοελληνικής τέχνης.

Όλα τα εκτιθέμενα έργα προέρχονται από τις συλλογές του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος, του κυρίου Πάνου Λασκαρίδη, της Εθνικής Πινακοθήκης, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, του κυρίου Ευαγγέλου Αγγελάκου, του Αρχηγείου Ναυτικού, της κυρίας Μαριάννας Λάτση, της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, του κυρίου Μιχάλη Δημητρακόπουλου, του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ-Μέτσοβο, της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, και άλλων.

Την έκθεση συνοδεύει ομότιτλος κατάλογος με χαιρετισμό του κ. Βασίλη Θεοχαράκη, Προέδρου του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, και με κείμενα του καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης, Μανόλη Βλάχου και του επιμελητή της έκθεσης και Διευθυντή του Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, Τάκη Μαυρωτά.

Επιμέλεια έκθεσης: Τάκης Μαυρωτάς Διάρκεια έκθεσης: Μέχρι 13 Μαΐου 2018 Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Τετάρτη & Παρασκευή – Κυριακή: 10.00-18.00 Πέμπτη: 10.00-20.00

(Σίσσυ Παπαγεωργίου και το sissysworld ως ένας εκ των χορηγών επικοινωνίας της έκθεσης)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.