Βρέθηκε ανυπολόγιστης αξίας άγαλμα της Αφροδίτης στο μετρό της Θεσ/νίκης – Η Ιστορία απαντάει στα Σκόπια…

Βρέθηκε ανυπολόγιστης αξίας άγαλμα της Αφροδίτης στο μετρό της Θεσ/νίκης – Η Ιστορία απαντάει στα Σκόπια…

Μετά την Αφροδίτη της Μήλου, σειρά παίρνει η Αφροδίτη του… Μετρό Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες για την κατασκευή του Μετρό στην Θεσσαλονίκη έφεραν στο φως ένα εντυπωσιακό αρχαιολογικό εύρημα.

Πρόκειται για το ακέφαλο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης, το οποίο ανακαλύφθηκε στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας, πλησίον του εξίσου εντυπωσιακού Κρηναίου Οικοδομήματος και το οποίο έκανε γνωστό με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της εταιρείας «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.», Γιάννης Μυλόπουλος.

Το πιο πρόσφατο ανάμεσα στα 300.000 και ίσως ένα από τα πιο… καλλίγραμμα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών του Μετρό Θεσσαλονίκης, είναι αυτή η ακέφαλη Αφροδίτη.Βρέθηκε στο εργοτάξιο της Αγ. Σοφίας, πολύ κοντά στο εντυπωσιακό Κρηναίο οικοδόμημα» επισημαίνει ο κ. Μυλόπουλος στην ανάρτησή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.