ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έργα ανάπλασης στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής- Αθλητικοί χώροι και σημάνσεις

Έργα ανάπλασης στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής- Αθλητικοί χώροι και σημάνσεις

Εννέα μελέτες για την ανάδειξη και αξιοποίηση ενός εμβληματικού χώρου ιστορικής μνήμης, του Πάρκου Σκοπευτηρίου Καισαριανής, σε χώρο πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής, θα εκπονηθούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση, προϋπολογισμού 190.000 ευρώ, για τις μελέτες που αφορούν σε:

– Αποκατάσταση και ανάδειξη των ιστορικών μνημειακών χώρων της ευρύτερης περιοχής του Σκοπευτηρίου με εξειδικευμένη δράση αποκατάστασης και ανάδειξης του κτίσματος που στεγάζεται το ιστορικό κέντρο «Χάραμα» και του κτιρίου πρώην γραφειακών χώρων.

– Ανάδειξη των χώρων που περιβάλλουν το Μνημείο του Σκοπευτηρίου και το Μουσείο Εαμικής Εθνικής Αντίστασης.

– Τοποθέτηση μηχανολογικών συστημάτων και συστήματος φωτισμού στο Πάρκο.

– Διαμόρφωση χώρου άθλησης, με στίβο, στον χώρο του χωμάτινου αυτοσχέδιου γηπέδου και αναβάθμιση των υφισταμένων αθλητικών χώρων καλαθοσφαίρισης.

– Σήμανση και αναβάθμιση των χώρων επίσκεψης.

– Σύνδεση των χώρων του Σκοπευτηρίου με άλλες εκτάσεις του δήμου, αναδεικνύοντας τον υπερτοπικό χαρακτήρα αυτού του ιστορικού χώρου.

– Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και περιβάλλοντος χώρου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.