ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βράβευση του πρίγκιπα Nawaf Bin Faisal από τον πρόεδρο της επιτροπής φίλαθλου πνεύματος Γεώργιο Λένο

Βράβευση του πρίγκιπα Nawaf Bin Faisal από τον πρόεδρο της επιτροπής φίλαθλου πνεύματος Γεώργιο Λένο

Η Αυτού Υψηλότητα, ο Πρίγκιπας Nawaf Bin Faisal, πρώην πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής και της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σαουδικής Αραβίας, τιμήθηκε πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για τις αναγνωρισμένες προσπάθειές του και την προσφορά του στο αθλητικό δίκαιο, από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικού Δικαίου (IASL)και του ΕΚΕΑΔ, και πρ. Αντιπρόεδρο του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, καθηγητή Αθλητικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτριο Παναγιωτόπουλο.

Την βράβευση του Πρίγκιπα Nawaf Bin Faisal, όπως διαβάσαμε στο sissysworld, έκανε ο κ. Γεώργιος Λενός, Πρόεδρος της επιτροπής φίλαθλου πνεύματος, και πρόεδρος του ιππικού ομίλου βορείων προαστίων, γνωστός δικηγόρος ως εκπρόσωπος, «αριστίνδην» μέλος, της Ολυμπιακής Επιτροπής.

O Γεώργιος Λενός παρέδωσε το Βραβείο υψηλών προσώπων διεθνούς κύρους, «Απόλλων Νόμιος», στον Πρίγκιπα Nawaf Bin Faisal, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων στην ομιλία του, ότι στην Ελλάδα πέραν των άλλων ο αθλητικός νόμος καθορίζει το φίλαθλο Πνεύμα, το οποίο καλούνται να τηρούν οι εμπλεκόμενοι κατά την αθλητική τους ενασχόληση.

Ως πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου πνεύματος, π κ. Λενός τόνισε την αναγκαιότητα να υιοθετηθεί ένα σύστημα ορθής απονομής δικαίου με ειδικό δικονομικό πλαίσιο λειτουργίας, για την εξασφάλιση του περί δικαίου αισθήματος στην αθλητική ζωή, των αθλητικών και αγωνιστικών ηθών, στη βάση των εθνικών αλλά και διεθνών αθλητικών κανόνων δικαίου, για τη δικαστική προστασία των δικαιωμάτων στον Αθλητισμό και της ορθοδικίας.

Επίσης επεσήμανε ότι «…με τον καθηγητή κ. Δημήτρη Παναγιωτόπουλο έχουμε διαμορφώσει τον Κώδικα Δεοντολογίας στον Αθλητισμό, ο οποίος στο πλαίσιο μιας Ανεξάρτητης Αθλητικής Αρχής, θα μπορούσε να συμβάλλει σ’ ένα αξιόπιστο σύστημα αθλητικής δικαιοδοσίας ως ένα «Αθλοδικείο» όπως τονίζεται και από τον κ. Παναγιωτόπουλο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην εκδήλωση αυτή, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, πέραν του Πρόεδρου της Επιτροπής Φίλαθλου Πνεύματος κ . Γεωργίου Λενού και του καθηγητή κ. Δμητρίου Παναγιωτόπουλου τον λόγο πήραν επίσης ο Αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητή κ. Ναπολέων Μαραβέγιας , ο Κοσμήτορας της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού καθηγητής κ. Νίκόλαος Γελαδάς και ο Πρόεδρος του Κέντρου Δικαίου της Σαουδικής Αραβίας Majed Garoub .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.