ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

H Zωίτσα αποχαιρέτησε τον «φύλακα-άγγελό» της μετά την επέτειο τους – Ο καλλιτεχνικός κόσμος θρηνεί (φωτό,βίντεο)

H Zωίτσα αποχαιρέτησε τον «φύλακα-άγγελό» της μετά την επέτειο τους – Ο καλλιτεχνικός κόσμος θρηνεί (φωτό,βίντεο)

«Έφυγε» από τη ζωή η Ζωίτσα του ελληνικού κινηματογράφου…Η γυναίκα που ήξερε καλύτερα από όλους πως μέσα από τις δυσκολίες όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα αρκεί να φοράμε το πιο λαμπερό χαμόγελο μας…

Η Ζωή Λάσκαρη άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη όπου περνούσε τις ώρες της δημιουργώντας αναμνήσεις και στο πλευρό της, ήταν πάντα ο φύλακας -άγγελος της, Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Αλλά όχι αυτή τη φορά…

Για 41 ολόκληρα χρόνια κοίταζε μέσα στα μάτια και τον αγαπούσε όσο κανέναν άλλον…Το ίδιο και αυτός…Αλλά «έφυγε» από τη ζωή χωρίς να τον έχει δίπλα της…


Ο σύζυγος της και φύλακας άγγελος της, Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι συντετριμμένος. Έφυγε για το γραφείο και την άφησε να κοιμάται. Πίστευε ότι εκείνη θα τον περιμένει στο σπίτι τους να γυρίσει. Ωστόσο, εκείνη έκανε και πάλι το δικό της… Οι δυο τους ήταν μαζί από το 1976. Μάλιστα, περίπου πριν από δυο μήνες, έκλεισαν 41 χρόνια κοινής πορείας.

Ο έρωτας και η απιστία

Αν γνώριζε κάτι πολύ καλά η Ζωή Λάσκαρη, αυτό είναι ο έρωτας. Γεννήθηκε ερωτεύσιμη και ταυτόχρονα ερωτευμένη. Η ίδια είχε δηλώσει στο παρελθόν: ««Εγώ είχα το ελάττωμα να ερωτεύομαι. Έτσι, στα νιάτα μου δεν έβλεπα ποτέ τι συνέβαινε γύρω μου, αν κάποιοι ήταν ερωτευμένοι μαζί μου, αλλά μόνον ότι συνέβαινε στο σπίτι μου. Και στο σπίτι μου δεν έπεφτε ξερός ο άνδρας που είχα δίπλα μου, αλλά έπεφτα εγώ ξερή. Ένιωσα έντονους έρωτες και είμαι ευτυχής για αυτό. Άλλωστε, ο ανέραστος άνθρωπος είναι σακάτης. Ο έρωτας είναι πολύ σημαντικό πράγμα στη ζωή. Δεν αξίζει να παθιάζεσαι με τίποτα άλλο πέρα από τον έρωτα. Στον έρωτα αξίζει να την ρίξεις την ζαριά με ό,τι αυτό συνεπάγεται».


Μάλιστα, η ωραία Ζωή Λάσκαρη δεν δίστασε να μιλήσει δημόσια για τις απιστίες του άντρα της. Η Ζωή Λάσκαρη ακομπλεξάριστη αποκάλυψε τις πολλές απιστίες- όπως είπε – αλλά και τον μεγάλο έρωτα που είχε για τον άντρα της… έρωτας που δεν έφυγε ποτέ!

Η Ζωή Λάσκαρη εξήγησε γιατί δεν τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα. «Το να εκδικηθείς με το ίδιο νόμισμα το θεωρώ τόσο κουτό. Δεν κερδίζεις τίποτα. Οι ξένες πολύ όμορφες σταρ δεν έχουν όλες απατηθεί; Συνήθως η γυναίκα η ωραία είναι αυτή που την πληρώνει. Οι άντρες είστε αδηφάγοι, δεν λειτουργείτε με το συναίσθημα. Αγαπάτε μια γυναίκα και πολύ εύκολα μπορεί να πάτε με μία άλλη και αύριο το πρωί να το έχετε ξεχάσει».

Επίσης τόνισε ότι δεν δέχτηκε την απιστία. «Δεν το δέχτηκα, υπέφερα, αλλά στη ζυγαριά με τα καλά και τα λάθη του Λυκουρέζου υπερίσχυσαν τα πάρα πολύ καλά που έχει. Τον έχω πιάσει 100 φορές! Μία φορά ήθελε να με κυνηγήσει αλλά δεν μπορούσε γιατί ήταν σε μια άσχημη κατάσταση».


Όπως είπε δεν σκέφτηκε ποτέ το διαζύγιο. «Για τον Αλέξανδρο δεν ξέρω, εγώ δεν το σκέφτηκα. Σκέφτηκα ότι δεν πάει, ότι πρέπει να το πολεμήσω, ότι πρέπει να δουλέψω. Θέλει πολλή δουλειά. Είναι έτσι δεδομένο τον πήρα και τελείωσε; Δεν είναι δεδομένο τίποτα! Θέλει πολλή δουλειά! Τον έχω πιάσει 100 φορές! Μία φορά ήθελε να με κυνηγήσει αλλά δεν μπορούσε γιατί ήταν σε μια άσχημη κατάσταση. Αλλά τον λατρεύω! Τον λατρεύω! Είναι όμορφος, είναι γοητευτικός, είναι ο άνθρωπός μου! Τον αγαπάω! Το πιο εύκολο είναι να τα τινάξεις όλα στον αέρα, το δύσκολο είναι να τα κρατήσεις».

Διηγήθηκε, μάλιστα, με κάθε ειλικρίνεια τη στιγμή που μπήκε στο δικηγορικό γραφείο του συζύγου της Αλέξανδρου Λυκουρέζου και τον έπιασε να την απατά. Η Ζωή Λάσκαρη είπε, γελώντας, ότι βγήκε από το γραφείο χτυπώντας την πόρτα, αλλά ο Λυκουρέζος δεν μπορούσε να την κυνηγήσει γιατί ήταν σε άσχημη κατάσταση.

Την Τρίτη το τελευταίο αντίο

Την Τρίτη η Ζωή Λάσκαρη θα «πρωταγωνιστήσει» στην τελευταία της παράσταση. Η κηδεία της θα τελεστεί στις 13:00, από τον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου, στην οδό Σκουφά. Η ταφή θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η οικογένεια της ζήτησε αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στην Κιβωτό του πατέρα Αντώνιου.

Φίλοι, συνάδελφοι, νεότεροι ηθοποιοί που την είχαν γνωρίσει και τους είχε συμπαρασταθεί, γέμισαν το διαδίκτυο με τις φωτογραφίες της, ασπρόμαυρες από όταν μεσουρανούσε στον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και σύγχρονες, καθώς ήταν από τους ανθρώπους που δεν έχασε ποτέ την λάμψη και την εσωτερική της δύναμη, όπως όλοι παραδέχονται.

«Είναι γεγονός. Η Ζωίτσα μας άφησε» δήλωσε πρόσωπο του στενού συγγενικού της περιβάλλοντος, και συνέχισε: «Απ’ όσα γνωρίζουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, πέθανε στον ύπνο της. Την βρήκανε νεκρή στο κρεβάτι και ο γιατρός είναι ακόμη εκεί. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε ακόμη, ήταν πολύ ξαφνικό. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το χαμό της. Ήταν καλά. Ήταν πολύ καλά. Μέσα στο κέφι και τη χαρά. Ο χαμός της ήταν για εμάς ένα μεγάλο σοκ».

Συγκινητικό αντίο στα κοινωνικά δίκτυα

Δεκάδες είναι οι συνάδελφοι της Ζωής Λάσκαρη, της τελευταίας μεγάλης σταρ, όπως είπαν πολλοί, που την αποχαιρέτησαν με μια φωτογραφία της στα κοινωνικά δίκτυα.

Η Ζωή Λάσκαρη είχε μεγάλη λατρεία για τις δύο της κόρες Μάρθα Κουτουμάνου και Μαρία Ελένη Λυκουρέζου. Αλλά τρομερή αδυναμία στη μητέρα τους είχαν και εκείνες.

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου αποχαιρέτισε την αγαπημένη της μητέρα με μια φωτογραφία και λίγα λόγια αγάπης και τρυφερότητας στα social media: «Το πιο λαμπρό αστέρι μου μαμάκα μου σε ευχαριστώ για όλα», έγραψε στο Instagram αναρτώντας την παρακάτω εικόνα:

https://www.instagram.com/p/BX8KMrdA2wX/?taken-by=mariaeleni_lykourezou

Συγκινητικό το «αντίο» και του πολύ καλού της φίλου Ηλία Ψινάκη, που την κατατάσσει στους μεγάλους Έλληνες και της ζητά βοήθεια: «Αγάπη μου τώρα θα είσαι με την Αλίκη, τον Κούρκουλο, την Μελίνα, τον Μάνο, τον Δαλιανίδη, την Τζένη, τον Φωτόπουλο, τον Χορν, τον Τσαρούχη τον Ελύτη, τον Γκάτσο και όλη την παρέα και θα τους λες τα χάλια μας… Για βοηθήστε λίγο από πάνω να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας που όλη αυτή η παρέα έφτιαξε την Ελλάδα μπας και ξεκόλλησουμε… Ξέρετε εσείς…Να μου τους φιλήσεις όλους…
Σ’ ευχαριστώ για τις υπέροχες δεκαετίες που περάσαμε!!!»

https://www.instagram.com/p/BX8Uh_HHPyp/?taken-by=iliaspsinakis
«Είμαστε πολύ φίλοι με τη Ζωίτσα και με τα παιδιά της και με όλους. Ήμασταν μια οικογένεια. Εγώ τη Ζωίτσα την ξέρω από μικρό παιδί. Μέναμε στη Θεσσαλονίκη στην ίδια γειτονιά. Η Ζωίτσα, εγώ και η Ζωζώ Σαπουντζάκη μέναμε στην ίδια γειτονιά. Μεγάλη απώλεια…», είπε γι’ αυτήν ο συμπρωταγωνιστής της σε πολλές επιτυχίες Κώστας Βουτσάς.

https://www.instagram.com/p/BX9B6grHK3x/?taken-by=petroskostopoulos

https://www.instagram.com/p/BX9BGUajWJz/?taken-by=annavissiofficial

https://www.instagram.com/p/BX754H1hGnH/?taken-by=takiszacharatos.

https://www.instagram.com/p/BX7_BgYFyaI/?taken-by=dutchesss_

https://www.instagram.com/p/BX8B_-7FEef/?taken-by=christosdantis

Σαν βόμβα έπεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του ξαφνικού χαμού της Ζωής Λάσκαρη. Άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, της τηλεόρασης, αλλά και της πολιτικής αποχαιρετούν με ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιό.

Καίτη Φίνου: «Λατρεμένη μας πολύ νωρίς έφυγες..καλό ταξίδι..Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη», έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter η ηθοποιός.

Η Γωγώ Ατζολετάκη πόσταρε μία φωτογραφία από το παρελθόν στο Facebook και σχολίασε «Και ήταν τόσο λαμπερή πάντα… Και γέλαγε τόσο πολύ…Όλοι γελάγαμε κάποτε πολύ !”!


Βέρα Κρούσκα: «Καλό ταξίδι Ζωίτσα μου…έφυγες όπως ήθελες» ήταν τα λόγια της για την Ζωή Λάσκαρη, με την οποία είχαν πρόσφατα συνεργαστεί στο θέατρο.

Κωνσταντίνος Ρήγος: Ο σκηνοθέτης και χορογράφος αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τη Ζωή Λάσκαρη, στο Instagram χαρακτηρίζοντας τη σημερινή μέρα ως «black Friday». «Αντίο Ζωή goodbye Life #zoelaskari #icon #forever Black Friday bye Ζωίτσα μας, τόσες στιγμές στο πανί και στην ζωή δικές σου, θα θυμάμαι τις λίγες συζητήσεις μας και τα φευγαλέα γέλια! Την πρώτη φορά που σε είδα στο θέατρο εκεί στην Πατησίων, το αυτόγραφο που σου είχα ζητήσει και έχω ακόμα και μετά ήρθαν τα χρόνια και γνωριστήκαμε! Σε μια συνέντευξη στην @kanesti είχε πει [Δεν με ενδιαφέρει να μείνω “αθάνατη”. Με ενδιαφέρει να περνάω καλά, έλεγε η Ζωή Λάσκαρη (θα θυμάμαι: το βραχνό γέλιο της που ήταν σαν κάτι να ξερίζωνε από τα σωθικά της. Τη λαγνεία της που ένιωθες πως θα θρυμματιστεί την στιγμή της έκρηξης. Το βλέμμα που έδειχνε ότι πάντα κάτι λείπει) Αντίο λοιπόν – πόσο μοχθηρός αυτός ο Αύγουστος», έγραψε


Ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος σε μήνυμά του στο Facebook ανέφερε: «Γενναιο πλασμα με βαθια αισθηματα για το συνανθρωπο ,επεσε και σηκωθηκε πολλες φορες οπως ολοι οι μπροσταρηδες και ταλαντουχοι ……καλη ανταμωση αγαπημενη μας …..ΖΩΙΤΣΑ……».

Ο Απόστολος Γκλέτσος υπήρξε παντρεμένος με την κόρη της Ζωής Λάσκαρη και του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Μαρία-Ελένη.

Κατερίνα Λάσπα: «Ζωάρα,εκείνο το ουζάκι δίπλα στην θάλασσα δεν προλάβαμε να το πιουμε…Σε ευχαριστώ για την φιλία σου.Καλό ταξίδι»

Γιώργος Τσαλίκης: Αντίο Ζωή …Από τους λίγους ακομπλεξαριστους ανθρώπους αυτής της showbiz και σταρ από κούνια όχι με το ζορι … Λυπάμαι πολύ …», ήταν το μήνυμα του τραγουδιστή στο Instagram, συνοδευόμενο από μία φωτογραφία της Ζωής Λάσκαρη.

Φαίη Σκορδά: Με ένα λακωνικό «Αντίο Ζωή» η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια αποχαιρέτισε την ηθοποιό μέσω Instagram

Νίκος Μαστοράκης: «ΕΧΑΣΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ Δεν θελω να το πιστεψω, Ζωη μου. Δεν γινεται, ειναι fake news, ειναι φαρσα. Ανθρωπινα αριστουργηματα σαν και σενα δεν πεθαινουν, δεν φευγουν, με τιποτα δεν το πιστευω…», έγραψε στο Facebook συνοδεύοντας το μήνυμά του με μία φωτογραφία μαζί με την ηθοποιό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.